Válogatott: Storck szerint ezért nem játszunk úgy, mint az Eb-n

KŐFALVI DÁNIEL (BÁZEL)KŐFALVI DÁNIEL (BÁZEL)
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 18:04
null
Bese megerősítette, teljes erőbedobással fogunk küzdeni (Fotók: MLSZ)
A magyar labdarúgó-válogatott Svájccal csap össze világbajnoki selejtezőn szombaton 20.45 órakor. A bázeli találkozó előtt Bernd Storck, a mieink szövetségi kapitánya, valamint Bese Barnabás és Pátkai Máté mondta el, mire számíthatunk a kvalifikációs sorozatban hibátlan házigazdák ellen.

„Csalódást kell okoznunk Xherdan Shaqirinek, ha ezt tényleg így gondolja, mert teljes mértékben komolyan vesszük ezt a meccset” – kezdte a sajtótájékoztatót Bese Barnabás, válaszolva ezzel a svájciak támadójának, aki korábban elmondta, reméli, a mieink nem adnak majd bele mindent ellenük, elvégre számunkra már nincs komoly tétje a találkozónak.

„A harmadik helyünk még egyáltalán nem biztos, így teljes erőbedobással játszunk szombaton, nem mindegy ugyanis, hogy a Nemzetek Ligájában melyik kalapba kerülünk. A svájciak biztosan arra hajtanak, hogy kilencedik mérkőzésükön a kilencedik győzelmüket is begyűjtsék, nekünk fognak esni az első perctől, de erre fel vagyunk készülve, és bízunk benne, hogy a kontrákkal meglephetjük őket” – tette hozzá Pátkai Máté.

Ahogy a svájci csapat sajtótájékoztatóján, úgy a mieinknél is a portugálok érdekelték a legjobban a hazaiakat, így megkérdezték, játékosaink szerint melyik együttes az erősebb, és melyik végezhet a csoport élén.

Erre Pátkai Máté csak annyit mondott: „Szeretnénk inkább a svájciak orra alá borsot törni…”

A helyieket az is érdekelte, mitől lett ekkora a különbség az Európa-bajnokságon látott, valamint az utóbbi meccseken felemás teljesítményt nyújtó magyar válogatott között.

„Átalakuláson megy most keresztül a csapat, és ahogy látható, a szövetségi kapitány sok új embert próbál beépíteni, ami nem egyszerű feladat. Ez az oka talán, hogy nincs úgy összecsiszolódva az együttes. Azon dolgozunk, hogy minél hamarabb visszatérhessünk arra a szintre” – mondta Bese.

Storck már tudja, ki lesz az új csapatkapitány
Storck már tudja, ki lesz az új csapatkapitány

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a mieinknek nincs vesztenivalójuk ezen az összecsapáson.

„A ranglistára pillantva mindenki láthatja, sokkal lejjebb vagyunk rangsorolva a svájciaknál, de megmutattuk, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. A portugálok és a svájciak elleni találkozónk is jó példa erre. Most is ezt a formánkat szeretnénk hozni” – mondta a magyar kapitány, aki elárulta, még labdarúgói sem tudják, ki lesz az új csapatkapitány.

„Mivel Dzsudzsák Balázs nem lehet ott a pályán szombaton, mindenképp új játékos karjára kerül fel a szalag. Én már pontosan tudom, kié lesz ez a megtisztelő feladat, de egyelőre titokban tartom. A futballistáimmal is csak szombat reggel közlöm majd” – tette hozzá Storck.

A mieink szövetségi kapitánya svájci kérdésre válaszolva elmondta, szerinte mi jelentheti a gondot a jelenlegi magyar csapatnál.

„Az Európa-bajnokság előtt volt három hetem felkészíteni a játékosaimat, ez nagyon sokat számított. Nem vagyok elégedetlen a csapattal, de az eredményekkel igen. Ez egy fiatal csapat, időt kell hagyni neki, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen. Ha megkapom és megkapjuk ezt az időt, jó csapatot tudunk összerakni, és újra azon a szinten futballozhatunk, mint az Eb-n!”

Ami biztos, a hangulatra nem lesz panasz szombaton, a hivatalos információk szerint már 32 ezer jegyet értékesítettek, és mivel még a találkozó napján is lehet majd vásárolni belépőt, szinte fix, hogy telt ház lesz, ami közel 38 ezer szurkolót jelent.

A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak, de a mieink már nem léphetnek előrébb, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemaradnak a világbajnokságról.

A Svájc és Feröer ellen készülő 24-es magyar keret tagjai
Kapusok: Gulácsi Péter
(RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila* (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Szabó János (Paksi FC)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs* (al-Vahda – Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK)
*Eltiltás miatt Svájc ellen nem játszhat.

A Magyarország és Portugália ellen készülő svájci keret
Kapusok: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach – Németország), Marwin Hitz (Augsburg – Németország), Yvon Mvogo (RB Leipzig – Németország)
Védők: Stephan Lichtsteiner (Juventus – Olaszország), Francois Moubandje (Toulouse – Franciaország), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach – Németország), Manuel Akanji (Basel), Michael Lang (Basel), Ricardo Rodríguez (AC Milan – Olaszország), Johan Djourou (Antalyaspor – Törökország), Fabian Schär (Deportivo La Coruna – Spanyolország)
Középpályások: Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach – Németország), Remo Freuler (Atalanta – Olaszország), Granit Xhaka (Arsenal – Anglia), Steven Zuber (Hoffenheim – Németország), Blerim Dzemaili (Montreal Impact – Kanada), Xherdan Shaqiri (Stoke City – Anglia), Fabian Frei (Mainz – Németország), Mario Gavranovic (Rijeka)
Támadók: Haris Seferovic (Benfica – Portugália), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen – Németország), Eren Derdiyok (Galatasaray – Törökország), Breel Embolo (Schalke 04 – Németország)

VB 2018, EURÓPAI SELEJTEZŐK
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ
2017. október 7., szombat
18.00: Feröer–Lettország
20.45: Svájc–Magyarország (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

20.45: Andorra–Portugália

10. FORDULÓ
2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer
(Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 8 8 18– 3 +15 24
2. Portugália 8 7 1 28– 4 +24 21
3. MAGYARORSZÁG 8 3 1 4 11– 9 +2 10
4. Feröer 8 2 2 4 4–15 –11 8
5. Andorra 8 1 1 6 2–17 –15 4
6. Lettország 8 1 7 3–18 –15 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik