Válogatott: Storck nem árulja el Némethéknek, hogy áll a másik meccs

Vágólapra másolva!
2015.10.10. 17:02
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap a görögökkel csap össze az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának utolsó fordulójában. Bernd Storck, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón leszögezte, a játékosok nem tudhatják meg, hogy áll a románok Feröer elleni meccse.

„Nehéz mérkőzés után vagyunk, hiszen Feröer ellen nehéz dolgunk volt. Újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen esélyünk lehet a második hely megszerzésére is. Ugyanakkor ez is rendkívül nehéz meccs lesz, mert a görög válogatott sokkal jobb erőkből áll, mint amit eddig mutatott. Úgy gondolom, hogy nagyon agresszív, kemény ellenfél vár ránk, amely a rosszul sikerült sorozat zárásaként mindenképpen győzni szeretne” – nyilatkozta a meccsel kapcsolatban Storck, aki azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy jó érzés visszatérni az Olympiakosz stadionjába, hiszen korábban dolgozott a klubnál, az U21-es csapat edzője volt.Storck, aki azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy jó érzés visszatérni az Olympiakosz stadionjába, hiszen korábban dolgozott a klubnál, az U21-es csapat edzője volt.

A magyar játékosok közül a korábbi Olympiakosz-játékos, Németh Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón

„Kellemes érzésekkel tértem ide vissza. A mérkőzés nagyon nehéz lesz, mert – a csoport állása ellenére – úgy gondolom, hogy ebben a csoportban a görög válogatottnak van a legerősebb kerete. Ettől függetlenül győzelemre játszunk. A mérkőzés közben nekünk nem szabad azzal foglalkozni, hogyan áll a Feröer–Románia meccs, de azért követjük annak a találkozónak is az alakulását” – mondta Németh.

„A taktikáról nem beszélhetek, de mindenképpen gólra törő játékot ígérhetek” – válaszolta Storck az NSO azon kérdésére, mennyire várható támadó felfogás a magyar válogatottól.

Storcktól azt is megkérdeztük, kapnak-e információt a játékosok a pályán arról, hogyan áll a másik meccs. Lehet-e ez motivációs eszköz.

„Nem. Nekünk a másik találkozótól függetlenül a saját meccsünkre kell koncentrálnunk” – válaszolta a szakember.

Zárásként Németh Krisztiánt kérdeztük arról, milyen poszton szeret a leginkább játszani, hiszen mostanában sokat változik a pozíciója.

„A kilences és tízes pozíciót szeretem a legjobban, de a válogatottban és a klubomban is játszottam már a szélen, mindkét oldalon, ott játszom, ahol a kapitány szeretné” – zárta rövidre a Kansas City támadója.

Október 11.:
Görögország–Magyarország 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 9 6 2 1 15– 7 +8 20
2. Románia 9 4 5 8– 2 +6 17
3. MAGYARORSZÁG 9 4 4 1 8– 5 +3 16
4. Finnország 9 3 2 4 8– 9 –1 11
5. Feröer 9 2 7 6–14 –8 6
6. Görögország 9 3 6 3–11 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik