Válogatott: Storck javaslatára négy összetartás lesz márciusig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 08:08
null
Sűrűn találkozhat az NB I-es kerettagokkal a kapitány (Fotó: Hegedüs Gábor)
Négy összetartást tart Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott NB I-es klubokban futballozó kiszemeltjeinek márciusig, mindezt az élvonalbeli klubok beleegyezésével.

„A szövetségi kapitány elmondta, szeretné, ha a pótselejtező előtti bajnoki szünetben megvalósított összetartásra sor kerülhetne a jövőben is – mondta Domonyai László, az MTK klubigazgatója a Nemzeti Sportnak arról a keddi megbeszélésről, amelyen a szövetség részéről a kapitány mellett Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is jelen volt, míg a tizenkét NB I-es klubot tulajdonosok, klubvezetők, vezetőedzők képviselték. – Bernd Storck decemberben, mindjárt az NB I utolsó játéknapja után, valamint januárban, februárban és márciusban is tartana egy-egy edzőtábort, amelyeken elvégezné a különböző felméréseket, és folytatódhatna a csapat összecsiszolódása.”

A futótesztek, a mérések továbbra is elmaradhatatlanok a német szakember munkájában, és úgy fest, erre négy különböző fázisban lesz is módja.

„Rendkívül konstruktív volt az összejövetel, a klubok részéről támogatásunkról biztosítottuk a kapitányt. Az is egyértelművé vált, hogy azon csapatok képviselőivel, amelyek több labdarúgót adnak az A-keretnek, mint például a Ferencváros vagy a Videoton, szűk körben kell a továbbiakban egyeztetni, ám mert a kapitány az U21-es játékosokkal ugyancsak közös felkészülési időszakokat tervez, mi is mindjárt érintettekké váltunk. Az tetszett leginkább, hogy nem diktátumok hangzottak el, nem az történt, hogy diktátumként közölték, melyik napokon kell elengednünk futballistáinkat, hanem a lehető legjobb megoldást kereste mindkét fél.”

Ami a jókedven túl biztos: decembertől minden hónapban, összesen négy összetartásra készülhetnek a válogatottak, amelyből az utolsó, márciusi időszak mint a FIFA hivatalos versenynaptárának része válogatott mérkőzéssel bővül. A magyar tizenegy egy meccset vív március 24–29. között, az ellenfél egyelőre ismeretlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik