Válogatott: Storck elmondta, mi a kulcskérdés a pótselejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.02. 17:39
null
Bernd Storck (jobbra) szerint kulcskérdés, a játékosok hogyan tudnák regenerálódni (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, kedden erőnléti felmérést tart a válogatott már most megjelent tagjainak (a légiósok csak a jövő héten csatlakoznak). A német szakember szerint a kulcskérdés az, hogyan tud a válogatott regenerálódni a két meccs között.

„Örülök neki, hogy már egy héttel előbb össze jöhettünk a játékosokkal, köszönöm a kluboknak, az edzőknek és a szövetségnek is – kezdte Storck –. Arra használom ki ezt az időt, hogy megismerjem azokat is, akiket eddig nem, a többieket pedig még jobban. Holnap lesz egy felmérés, azt is szeretném a lehető legjobban kihasználni. Most a legfontosabb, hogy kielemezzük a norvégok játékát, valamint a sajátunkat. Vasárnap jönnek a légiósok is, célunk, hogy kihozzuk magunkból a száz százalékot.”

VARGA ROLAND: A KAPITÁNY JELEZTE, BESZÉLNI SZERETNE VELEM

„Remélem, hogy a Ferencvárosban nyújtott teljesítményemet át tudom menteni a válogatottba is – mondta Varga Roland. – Most már jobb formában érzem magam, mint a szezon elején, de hosszú még az idény, remélem, kitart a lendület. A szakmai stábot illetően egyelőre nem érzünk változást, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy akárcsak az előző stábtól, most is megkapjuk majd a segítséget, úgyhogy nem lesz probléma.”

„A kapitány már jelezte, szeretne velem leülni négyszemközt egyeztetni, de nem izgulok a beszélgetés miatt” – árulta el a Fradi szélsője, aki a norvégok elleni pótselejtezős párharcról is szót ejtett.

„Biztos, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, bár még nem elemeztük ki a játékukat, nem tudjuk, hogy milyen erősségeik és gyengéik vannak. Minden csapat verhető, a norvégok is” – szögezte le Varga.

Az a kulcskérdés, hogy az első és a második meccs között, hogyan tudunk regenerálódni. Nem gondolnám, hogy erőnlétileg rosszabbul állunk, mint a norvégok, de a holnapi edzés után pontosabb képet látok majd. Máskor is volt már ilyen helyzetünk, hogy három nap volt a két meccs között. Most van időm megnézni, melyik játékossal hogyan kell bánnunk.”

Storck szerint fantasztikus lenne, ha kijuthatnánk, hatalmas öröm lenne az országnak. Úgy véli, nagyon erős csapat a norvég, sok tapasztalt labdarúgójuk van. A német szakember nem akart belemenni abba, hogy miben vagyunk jobbak náluk, ez majd a találkozón derül ki. A játékosok és a szakmai stáb is egy nagy célt tűzött ki maga elé.

„A stábváltás? Sokat beszéltünk róla, nem volt könnyű ezt végrehajtani. A pótselejtező volt a cél, már korábban jeleztem, hogy akkor új stábbal dolgoznék. Olyan stáb kellett, ahol teljes állásban dolgoznak a tagok.”

Andreas Möller elárulta, öt percet gondolkodott azon, hogy segítse-e Storck munkáját a válogatottnál.

„Őszintén szólva meglepődtem, milyen körülmények vannak itt – mondta Andreas Möller. – Várom a közös munkát, izgalmas kihívás lesz. Először a játékosokat szeretném megismerni a lehető leggyorsabban. Korábban nem voltam itt Budapesten, de jó élmény volt megérkezni, nagyon kedvesek itt az emberek.”

„Természetesen nem kell megtanítani futballozni a játékosokat, taktikáról, finomságokról lesz szó. A hozzáállásuk nagyon rendben van, ezt örömmel tapasztaltam. Elsősorban azért vagyok itt, hogy segítsem Bernd Storckot a filozófiája megvalósításában. Ő ismeri a csapatot, őt kell segítenem.”

„Öt percet gondolkodtam azon, hogy elvállalom-e ezt a feladatot. Amikor Bernd felhívott, biztos voltam benne, jó döntést hozok, már korábban is dolgoztunk együtt. Csak nyerhetünk, nincs vesztenivalónk, a játékosoknak is nagy öröm, hogy két ilyen találkozón pályára léphetnek.”

Fiola Attila és Nagy Ádám is elmondta véleményét az NSO Tv-nek

A LEGUTÓBBI, 25 FŐS, SZŰKÍTETT MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Osváth Attila (Vasas), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR – Anglia)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC-Teva), Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)

A LEGUTÓBBI NORVÉG BŐ KERET

Kapusok: Rune Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)
Védők: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar), Jonas Svensson (Rosenborg)
Középpályások: Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Stefan Johansen (Celtic), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha Berlin), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ödegaard (Real Madrid Castilla), Jone Samuelsen (Odd)
Csatárok: Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha(Greuther Fürth), Joshua King (Bournemouth), Alexander Söderlund (Rosenborg)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A PROGRAM
November 12., 20.45: Norvégia–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia
November 17., 20.45: Dánia–Svédország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMECCSEI
Magyarország–Észak-Írország 1–2
(Priskin 75., ill. McGinn 81., Vanczák 88. – öngól)
Románia–Magyarország 1–1 (Rusescu 45., ill. Dzsudzsák 82.)
Feröer–Magyarország 0–1 (Szalai 21.)
Magyarország–Finnország 1–0
(Gera 84.)
Magyarország–Görögország 0–0

Finnország–Magyarország 0–1 (Stieber Z. 82.)
Magyarország–Románia 0–0
Észak-Írország–Magyarország 1–1 (Lafferty 93., ill. Guzmics 74.)
Magyarország–Feröer 2–1 (Böde 63., 71., ill. Jakobsen 11.)
Görögország–Magyarország 4–3 (Sztafilidisz 5., Tahcidisz 57., Mitroglu 79., Kone 86., ill. Lovrencsics 26., Németh K. 54., 76.)

NORVÉGIA SZEREPLÉSE A 2016-OS EB SELEJTEZŐSOROZATÁBAN

Norvégia–Olaszország 0–2 (Zaza 17., Bonucci 62.)
Málta–Norvégia 0–3 (Daehli 22., J. King 26., 49.)
Norvégia–Bulgária 2–1 (Elyounoussi 14., H. Nielsen 72., ill. Bodurov 43.)
Azerbajdzsán–Norvégia 0–1 (Nordtveit 25.)
Horvátország–Norvégia 5–1 (Brozovic 30., Perisic 54., Olic 66., Schildenfeld 87., Pranjic 94., ill. Tettey 81.)
Norvégia–Azerbajdzsán 0–0
Bulgária–Norvégia 0–1 (Forren 57.)
Norvégia–Horvátország 2–0 (Berget 51., Corluka 69. – öngól)
Norvégia–Málta 2–0 (Tettey 19., Söderlund 52.)
Olaszország–Norvégia 2–1 (Florenzi 73., Pelle 82., ill. Tettey 23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik