Válogatott: Storck elmondta, mennyi esélye van Bödének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 09:27
null
Böde Dániel két, válogatottbeli góljából az egyiket Észtország ellen szerezte (Fotó: Szabó Miklós)
Hétfőn találkozott egymással Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, valamint Böde Dániel, az FTC kitűnő formában lévő támadója. Az NB I góllövőlistáját 9 mérkőzésen szerzett 11 találattal vezető Böde nem volt tagja Storck keretének a Románia és Észak-Írország elleni Eb-selejtezőkön.

Böde 2013. október 11-én, a Hollandia–Magyarország (8–1) vb-selejtezőn szerepelt legutóbb a magyar nemzeti csapatban, ezt követően Pintér Attila, Dárdai Pál, majd Bernd Storck sem vetette be. Böde hét válogatott meccsen két gólt szerzett eddig.

„Ahogy minden potenciális kerettaggal, vele is szerettem volna személyesen találkozni, hogy jobban megismerhessük egymást – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – Dani remek formában játszik, nem véletlenül volt tagja a bő keretnek az előző mérkőzések előtt, már akkor is gondolkoztam a meghívásán. Nagyon örült a megkeresésemnek, egy kedves, jó kedélyű embert ismertem meg a személyében, aki minden bizonnyal a segítségünkre lehet a soros Eb-selejtezőkön. A héten keretet hirdetünk a feröeriek és a görögök ellen, és Daninak jó esélye van rá, hogy velünk készüljön a két utolsó selejtezőre.”

„Örültem a találkozásnak, és hogy a kapitány úr szeretett volna jobban megismerni – mondta a megbeszélésről Böde Dániel a fradi.hu-nak. – Sikerült jót beszélgetnünk, elsősorban a szakmáról, a futballról volt szó. Bár korábban is találkoztunk már, most én is kicsit jobban megismerhettem őt, ezúttal is pozitív volt és érdeklődő. A válogatottról jó emlékeim vannak, bízom benne, hogy újra meghívnak és játszhatok a címeres mezben.”

Böde hozzátette: a mostani nemzeti csapat kilencven százalékával már futballozott együtt korábban, a stábot is ismeri, ezért ha úgy alakul, hogy csatlakozhat a kerethez, nem csöppen majd ismeretlen közegbe.

„Hazai pályán Feröert mindenképpen meg kell verni, ez azt jelentené, hogy a harmadik helyet biztosan megszerezzük – folytatta a csatár. – A második hely sorsa nem a saját kezünkben van, de az esély továbbra is él még. Bízom benne, hogy meghívót kapok, ha pedig így lesz, mindent megteszek, hogy a jó góllövőformám a nemzeti csapatban is megmaradjon.”

A magyar válogatott október 8-án fogadja Feröert Eb-selejtezőn, majd 11-én – az F-csoport utolsó játéknapján – Görögország vendége lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik