Válogatott: Storck csak folytatta Dárdai munkáját – Bognár

Vágólapra másolva!
2016.07.01. 13:22
Bognár Györggyel, a Puskás Akadémia nemrég kinevezett szakmai igazgatójával készített hosszabb interjút a francia So Foot. A korábbi magyar válogatott labdarúgót elsősorban a magyarok Európa-bajnoki szerepléséről kérdezték, de szó esett Bernd Storckról, a válogatott német szövetségi kapitányáról, valamint több játékos jövőjéről és teljesítményéről is.

Bognár az interjú elején elmondta, sokakkal ellentétben nem lepte meg teljesen a magyar válogatott jó szereplése. interjú elején elmondta, sokakkal ellentétben nem lepte meg teljesen a magyar válogatott jó szereplése.

„Előzetesen négy pontot vártam, egy döntetlent Ausztria ellen és győzelmet Izland ellen. Az öt pont után, azért csipkednem kellett magamat, hogy elhiggyem. A negyeddöntőbe is bejuthattunk volna, ha nem a belgákat kapjuk, akik megérdemelten ejtettek ki minket.”

Bognárt arról is kérdezték, hogy Bernd Storck munkásságát látva továbbra is fenntartja-e a korábban hangoztatott véleményét, mely szerint a külföldi edzők nem tesznek hozzá semmit a magyar labdarúgáshoz.

„A véleményemet szeretné? Dárdai Pál tette dinamikussá a csapatot, Bernd Storck csak folytatta a munkáját. Átvette a válogatott irányítását, majd kiejtette a norvégokat a pótselejtezőn, és a nyolcaddöntőbe jutott az Eb-n. Várjuk meg, mire lesz képes a világbajnoki selejtezőkön.

Arra az állításra, hogy sok elemző szerint Dzsudzsák Balázs volt a torna legjobb magyar játékosa így reagált: „Jó volt, de nem olyan jó, mint Király, Nagy vagy Kádár. Balázs nagyon jól lő, de alig tudja megtartani a labdát. A karrierjében sokszor rossz döntést hozott, például az orosz és a török bajnoksággal. Ha a pénz miatt ment oda, akkor jól járt, de közben Nyugat-Európában mindenki elfelejtette, ami szomorú.

A PAFC szakmai igazgatója a válogatott két legrutinosabb tagjával, Király Gáborral és Gera Zoltánnal kapcsolatban elmondta, óriási segítséget nyújtottak tapasztalatukkal a csapatnak. A középpályás esetében elképzelhetőnek tartja, hogy még a vb-selejtezőkön is számításba veszik, kapusposzton azonban már a fiatalokat, mint Dibusz Dénest vagy Gulácsi Pétert is kipróbálná.

Ezt követően a fiatalokra is kitértek, különös tekintettel Nagy Ádámra, akiért szinte mindennap új klub jelentkezik be. Bognár szerint a középpályáshoz illene a francia bajnokság – ahonnét az Olympique Marseille érdeklődik a legkitartóbban –, hiszen ott gyors, agresszív, ötletes a játék. Ezzel szemben a spanyol vagy a holland ligát nem ajánlaná a Ferencváros játékosának.

Nagy Ádám mellett még egy fiatalról, a keretbe az utolsó pillanatban behívott Bese Barnabásról is kérdezték, aki az 54 éves szakmai igazgató szerint nagy tehetség és annak ellenére is megállta a helyét, hogy Storck nem jobbhátvédként, hanem jobb oldali szélsőként vetette be Portugália ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik