Válogatott: Sajnos az elvárások nem egyeztek a realitással – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.02. 09:58
null
Bernd Storck bő két év után köszönt el a magyar válogatottól (Fotó: Török Attila)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Westdeutsche Allgemeine Zeitung német napilapnak beszélt arról, hogy miért döntöttek az MLSZ-szel a szerződés felbontása mellett, de szóba kerültek a nemzeti együttes jelenével kapcsolatos nehézségek, valamint a szakember jövője is.

 

„Sajnos az elvárások nem egyeztek a realitással. A harmadik helyen végeztünk a világbajnoki selejtezőben az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött. Ezzel a céljainkat elértük, ennek ellenére azzal vádoltak minket, hogy stagnálunk. A végén akkora nyomás volt rajtunk, hogy inkább az elválás mellett döntöttünk– mondta Bernd Storck, aki az Északi-tengernél nyaral két héttel azután, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetséggel közös megegyezéssel szerződést bontott.

Az 54 esztendős német szakember hozzátette, alig volt olyan játékosa, akinek van nemzetközi tapasztalata, márpedig így nehéz felvenni a versenyt olyan riválisokkal, mint Portugália vagy Svájc.

SZAVAZÁS

Ön szerint jól döntött az MLSZ, hogy közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck szerződését?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az emberek elfelejtik, hogy negyvennégy év után jutottunk ki ismét az Európa-bajnokságra. Magyarországnak jól cseng a neve a labdarúgásban, de a jelen az más tészta. Az én válogatottamban csak öten játszottak klubcsapatukban az európai porondon, magyar csapat pedig nem jutott be a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörébe. Márpedig a nemzetközi tapasztalatot semmi nem pótolhatja, ezért nem volt több ebben. Mindenesetre az Eb elképesztő élmény volt, nekem és az edzői stábomnak is, akárcsak az egész országnak.”

És hogy mit hoz a folytatás?

A nagy álmom a Bundesliga. Másodedzőként már dolgoztam korábban a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál. Meg szeretném mutatni Németországban, hogy mire vagyok képes vezetőedzőként” – zárta szavait Storck.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik