Válogatott: Sajnálom, hogy Kleinheisler nem tudott érvényesülni – Storck

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.02.02. 09:31
null
Kleinheisler Lászlónak immár az Üllői útról vezethet az útja a válogatotthoz (Fotó: NS-archív)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjújában Kleinheisler László, Guzmics Richárd, Nikolics Nemanja és Pintér Ádám téli klubváltásáról beszélt. A német szakember nagy reményeket fűzött Kleinheisler tavalyi átigazolásához, most viszont sajnálja, hogy (egyelőre) nem tudott érvényesülni Németországban.

 

Mit szól Kleinheisler László hazatéréséhez?
– Alapjában véve jónak tartom, ha rendszeres játéklehetőséghez jut – válaszolta Bernd Storck szövetségi kapitány a Nemzeti Sport kérdésére. – De persze sajnálom, hogy nem tudott Németországban érvényesülni, pedig ő és mi is nagy reményeket fűztünk a klubcseréjéhez. Kicsit talán balszerencsés volt, amiért Brémából Darmstadtba került kölcsönbe, s Darmstadtba éppen Brémából szerződtettek vezetőedzőt. Tény viszont, a beilleszkedése a vártnál hosszabb ideig tartott, és a német nyelvvel is nehezen boldogult, noha bíztunk benne, hogy nem így lesz. Most, hogy hazatért, újból játékba lendülhet, és megmutathatja magát. A nyáron kiderül, hogyan alakul a sorsa. Ám ne feledjük el, a középpályást hosszú távú szerződés köti a Werder Bremenhez.

Mozgalmas hetek állnak mögöttünk a magyar futballban, pörög az átigazolási piac. Van, amire felkapta a fejét?
– A bajnokság meglehetősen kiegyenlített, ezért természetes, hogy a csapatok a lehetőségeikhez mérten próbálnak erősíteni. Óriási a harc a bajnoki címért, ilyen kiélezett versenyfutás hosszú idő óta nem volt, ám a bennmaradásért is nagy küzdelem folyik, a veszélyes zónában lévő együttesek igyekeznek minden lehetőséget megragadni. A szövetség sokat tesz a bajnokság színvonalának emelkedéséért, az ösztönzőrendszer segítségével hozna változást. Ilyen a fiatal- és a légiósszabály is. A nézőszám viszont abban az esetben emelkedhet, ha valamennyi most épülő vagy felújítandó stadion elkészül, illetve ha a klubokban hatékonyabb lesz a munka.

STORCK VÉLEMÉNYT FORMÁLT GUZMICS, NIKOLICS ÉS PINTÉR ÁTIGAZOLÁSÁRÓL IS

Míg az oslói hős, Kleinheisler László hazatért, más válogatott labdarúgók országot cseréltek. Volt, akinek Kínába, másnak Németországba, megint másnak az Egyesült Államokba vezetett az útja. Lássuk, mit gondol róluk Bernd Storck!

Guzmics Richárd (Jenpien Funde)
„A kínaiak nem sajnálják a pénzt, hogy jól képzett, jó nevű külföldieket szerződtessenek, ezért biztosra veszem, hogy a labdarúgásuk előrelép. A külföldiek miatt biztosan emelkedik valamelyest a színvonal, a mérkőzések gyorsabbak, látványosabbak lesznek. A kínai liga már nem olyan, mint három-négy esztendeje, ezt alighanem Elek Ákos is megerősítheti. Kíváncsian várom, hogy a Jenpien Fundéhoz kerülő Guzmics Richárd miként állja meg a helyét."

Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
„Chicago remek város, biztosra veszem, hogy Nikolics Nemanja és családja is jól érzi majd magát ott. Nincs más feladata a támadónak, mint élvezni a játékot, illetve a helyzetet, hogy már most sztárként kezelik. A góljai és az eddigi teljesítménye erre természetesen feljogosítják, játékával kivívta az amerikaiak rajongását, figyelmét. Nyilván sok pénzt adtak érte, ezért sokat is várnak tőle. A liga egyébként kellően erős, ezt Németh Krisztián is alátámaszthatja."

Pintér Ádám (Greuther Fürth)

„Összességében jól teljesített a Ferencvárosban, az Európa-bajnokság után természetesen volt néhány gyengébb mérkőzése, de nem lehet egyedüliként őt okolni a vereségekért. A felek úgy határoztak, elválnak útjaik, de ez teljesen normális a labdarúgásban. Jól döntött, hogy a Bundesliga 2-es Greuther Fürthhöz igazolt, amelynek Radoki János személyében magyar vezetőedzője van, és Megyeri Balázs is az együttest erősíti, ez megkönnyíti Pintér Ádám beilleszkedését."

BERND STORCK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN A MAGYAR ÉLVONALBELI CSAPATOK TÉLI FELKÉSZÜLÉSÉRŐL, A HAZAI EDZŐKÉPZÉSRŐL ÉS A BAJNOKI CÍMÉRT FOLYÓ VERSENYFUTÁSRÓL IS ELMONDJA A VÉLEMÉNYÉT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik