Válogatott: „Persze, hogy fájt, ki tudja, mikor lesz ilyen megint”

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 08:02
null
Gyurcsó úgy érzi, tudott volna segíteni (Fotó: NS-archív)
Gyurcsó Ádám az utolsó szűkítésnél kimaradt a magyar labdarúgó-válogatott, franciaországi Európa-bajnokságra utazó keretéből, pedig úgy érzi, segíteni tudta volna a csapatot a tornán.

– Fájt?
– Persze, hogy fájt. Életem nagy lehetőségeként éltem meg, hogy kijuthatok az Európa-bajnokságra – válaszolta a 25 esztendős Gyurcsó Ádám, a lengyel élvonalbeli Pogon Szczecin szélsője. – De nem szabad sokat rágódnom ezen. Meg aztán ami rajtam múlt, megtettem.

– Úgy érzi?
– Tiszta a lelkiismeretem, száz százalékot nyújtottam az edzéseken, a válogatott összetartásán, az egymás közti játékok során és a mérkőzéseken. Nem tehetek szemrehányást magamnak.

– Talán ha berúgja a helyzetét Elefántcsontpart ellen…
– Lehet, hogy igaza van. Ha belövöm, talán nagyobb esélyem lett volna az utazó keretbe kerülésre. Ahogy mondani szokták, alattam volt a labda annál a szituációnál, nem tudtam kellő erővel meglőni. De nem győzöm hangsúlyozni, nem okoztam csalódást azon a meccsen és a tavasz során sem. Amikor lehetőséget kaptam a bizonyításra, igenis éltem vele!

– Ön szerint helye lenne az Európa-bajnoki keretben?
– Igen, ott lenne a helyem a keretben, tudnék segíteni a csapatnak az Európa-bajnoki találkozókon. A tavasszal jó formában futballoztam, és a kritikus pillanatokban is bizonyítottam. Amikor nyomás volt rajtam, mint például az elefántcsontpartiak ellen, akkor is megtettem a magamét.

BELEÉLTE-E MAGÁT AZ UTAZÁSBA? MENNYIRE ENGEDTE STORCK, HOGY EZT MEGTEGYE? MIT VÁR A TÁRSAKTÓL AZ EB-N? OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik