Válogatott: Örülök Gerának, Szalai nagyon hiányzik - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 17:55
null
Dzsudzsák az Eb-selejtezőkről és az új esélyről: „Most vagy soha!” (Fotó: Mirkó István)<br />
A magyar labdarúgó-válogatott megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját vasárnapi, Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt – Dzsudzsák Balázs szerint Szalai Ádám hiányzik a keretből, de Pintér Attila kapitány szíve joga, hogy eldöntse, kit hív meg. A visszatérő Gera Zoltán nem félne szaltózni.

„Nagyon örülünk az El-főtábla sorsolásának, kellemes csoportot kaptunk, a PSV-vel találkozás pedig számomra mindenképp külön öröm. A bajnokságban is jól állunk, a felkészülés is kiválóan sikerült. Szerződésem megújításáról nem tudok nyilatkozni, még másfél évem van a jelenlegiből” – kezdte Dzsudzsák, majd rátért az Eb-selejtezőkre.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Eb selejtezőin?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Mindig az első siker a legfontosabb, most felesleges azzal foglalkozni, hogy hány pontot szeretnénk, az ilyen jóslatokból csak baj szokott lenni, hogy miért nem mondtunk többet vagy kevesebbet. Nagyon örülök Gera Zoli visszatérésének és Juhász Rolandnak is, Szalai Ádám nagyon hiányzik, de a kapitány szíve joga, hogy eldöntse, ki kap behívót. Gerától csak szaltókat várok, remélem vasárnap az ő stadonjában ez megadatik nekünk”

Az Eb mezőnyének huszonnégyesre emelése nagy lehetőség az európai középmezőny számára, Dzsudzsák pedig úgy véli, ez ritka sansz nemzeti csapatunknak is.

„Most vagy soha! A megemelt létszámmal egy olyan lehetőség adódott, amit ki kell használnunk. Azok a játékosok, akik már korábban a válogatott tagjai voltak és nem hozták a legjobb formájukat, most kiválóan szerepelnek és állandóan játszanak klubjukban. Gera, Kovács István, Juhász Roland tele van önbizalommal, jó rájuk nézni. Az állandó játéklehetőség fontos és sok pluszt adhat a válogatottbeli teljesítményhez.”

Gera Zoltán hosszú kihagyás után került vissza a keretbe, és ha úgy adódik, vállalja a szaltót is az északírek ellen.

„El se hiszem, hogy két év eltelt, mióta legutóbb válogatott voltam. Nehéz volt az elmúlt pár év a számomra a sérülések miatt. Szerződés nélkül és egy húzódással fejeztem be a szezont, ennek ellenére szerződést kaptam a Fraditól, amiért hálás vagyok. Visszanyertem az erőmet és formám is egyre jobb. Jól érzem magam itthon, úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztem, elégedett vagyok. Beszéltünk a kapitánnyal, elmondta, hogy milyen poszton venne számításba – a legjobb teljesítményre a csatár mögött vagyok képes, de a szélen is elboldogulok. Pintér Attila már volt az edzőm a Fradiban, számít rám, de az ő döntése, hogy kiket küld a pályára. Ha húsz percre állít be, vagy egy félidőt, az ő döntése. Remélem, a csapat hasznára tudok lenni" – nyilatkozta Gera.

A rutinos támadó középpályás az északír válogatottról is beszélt, melynek több tagja játékostársa volt korábban.

„Nagyon fegyelmezett csapat az északír, öt-hat játékossal együtt futballoztam a West Bromban vagy a Fulhamben. Stílusuk fegyelmezett, angolos, hajtanak, nehéz őket megbontani. Van 2-3 minőségi játékosuk, nehéz és kellemetlen lesz ellenük játszani. Ha nem kapkodunk és türelmesek leszünk, feltörhetjük a védelmüket" – vélekedett.

És hogy lesz-e Gera-szaltó gól esetén?

„Jó lenne, ha ezen gondolkodhatnék már. Az érzelmek egy szép gól után feltörnek, ezért mutattam meg a legutóbb, hogy nem vagyok még olyan öreg. Átfutott az agyamon, hogy megsérülhetek, de sikerült, így legközelebb már nagyobb önbizalommal ugrok neki.”

A KERET

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Rózsa Dániel (Haladás)
Védők:
Heffler Tibor (Paks), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO), Lipták Zoltán (Győri ETO), Litauszki Róbert (Újpest), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Balogh Balázs (Újpest), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Gábor (Újpest), Tőzsér Dániel (Watford), Varga József (DVSC-Teva), Zsidai László (DVSC-Teva)
Támadók:
Futács Márkó (Mersin), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉS AZ F-CSOPORT PROGRAMJA

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország, 18.00

Feröer–Finnország 20.45
Görögország–Románia 20.45

Október 11.:
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

Október 14.:
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45

November 14.:
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország, 20.45

Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

Június 13.:
Finnország–Magyarország, 18.00

Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

24-ES EB-MEZŐNY = 1 rendező (Franciaország) + 9 csoportgyőztes + 9 csoportmásodik + 1 (a legjobb) csoportharmadik + a csoportharmadikok által vívott pótselejtező 4 győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik