Válogatott: Reálisan kell nézni az esélyeket; Gera egy félidőt kaphat - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 18:33
null
Pintér Attila kijutna az Eb-re, de reális látásmódot kér (Fotó: NS-archív)
Sajtótájékoztatót tartott Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Telkiben, a nemzeti csapat vasárnapi, Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt.

„Hat nap múlva játsszuk az első mérkőzésünket, reméljük, eredményesek leszünk" – mondta Pintér Attila. – Órási a tét, ezt mindenki tudja, a szurkolóknak elvárásaik vannak. Mindig nyerni szeretnénk, ez vasárnap is így lesz. Ez leginkább azért fontos, hogy jól induljon a selejtezősorozat, és életben tartsuk a kijutás lehetőségét. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy új csapat, több játékos mindössze pár válogatotságon van túl, de mindent el fognak követni, hogy jól szerepeljünk."

„Egy új stratégiát építettünk fel január óta. Négy mérkőzést játszottunk, mind a négyen mi vezettünk először. A BL-ben 70 százalékban az a csapat nyert, amelyik vezetést szerzett, de nem elég a vezetés megszerzése, azon dolgozunk, hogy meg is tudjuk tartani."

Észak-Írországot veszélyes ellenfélnek látja a kapitány. „Nagyon jól összerakott csapat szervezett védekezéssel. Chilétől 2–0-s vereséget szenvedett, a hajrában kapott gólokkal. Ez is mutatja, hogy nagyon jól felkészített válogatott, kevés lehetőséget engedett a chileieknek. Uruguay a 60. percben talált be ellenük."

„Az északírek játékát, erősségeit és gyengeségeit is elemezni fogjuk a győzelem érdekében. Ha minden jól megy, még hat edzésünk lesz vasárnapig. Három játékosunk ma érkezett meg, mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk a keret tagjait. Örülnék, ha a válogatott jó mérkőzésen tudna nyerni, de arra kérek mindenkit, hogy reálisan nézze az esélyeket. Görögországot kivéve a legerősebb ellenfeleket kaptuk szinte minden kalapból, a riválisoknál jóval több játékos szerepel topbajnokságokban.”

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Eb selejtezőin?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Mindent el fog követni ez a válogatott, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Szükségünk van a szurkolóinkra, akik rengetegszer bizonyították, hogy kiállnak a válogatott mellett. Most itt az idő, hogy a csapat is bizonyítsa, érdemes kilátogatni a stadionba. Célunk, hogy a válogatott 44 év után ismét ott legyen az Európa-bajnokságon.”

A kapitány azt is elmondta, hogy Gera Zoltánnal nem tervez a teljes mérkőzésre. „Zolival akkor is beszéltem, amikor még nem volt itthon. Van egy tervünk, Zoliban jó negyven-negyvenöt perc biztos, hogy van, ami sok problémát meg tud oldani. Olyan passzokra és váratlan húzásokra képes, amely kevés labdarúgóban van meg. Örülök, hogy egyre jobb állapotban van, ha szükség lesz rá, meg fogjuk mutatni, ami benne van.”

Szalai Ádám kimaradását nem indokolta konkrétan a kapitány, csak azt mondta, a szakmai elképzelésbe jelenleg nem fér bele. „Jelenleg ez a huszonnyolc játékos az, akivel fel tudjuk venni a versenyt az északírek ellen. Az elmúlt szezonban Ádám kevés mérkőzést játszott, az északírek ellen eltervezett stratégiához a legjobb huszonnyolc játékos van itt, Ádámmal ezért nem számolunk.”

A kapitány azt mondta, 99 százalékig biztos már a csapatában. „Egy vagy két poszt kérdéses. Játszunk egymás ellen, és akkor eldöntjük a kérdéses posztokat a kezdőcsapatban – mondta Pintér, aki a csapatkapitányra vonatkozó kérdésre kijelentette: – Ha kijönnek a mérkőzésre, meg fogják látni.”

Az NSO Tv összeállítása a sajtótájékoztatóról

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Észak-Írország
, szeptember 7., 18.00

A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉS AZ F-CSOPORT PROGRAMJA

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország, 18.00

Feröer–Finnország 20.45
Görögország–Románia 20.45

Október 11.:
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

Október 14.:
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45

November 14.:
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország, 20.45

Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

Június 13.:
Finnország–Magyarország, 18.00

Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

24-ES EB-MEZŐNY = 1 rendező (Franciaország) + 9 csoportgyőztes + 9 csoportmásodik + 1 (a legjobb) csoportharmadik + a csoportharmadikok által vívott pótselejtező 4 győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik