Storck titkolózik a saját játékosai előtt, a görögök ordibáltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.10. 16:46
null
A magyar válogatottat Bernd Storck és Németh Krisztián képviselte a sajtótájékoztatón
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap a görögökkel csap össze az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának utolsó fordulójában. A házigazdák sajtótájékoztatóján a jelenlévő görög újságírók hangos szócsatába keveredtek egymással, valamint a csapat védőjével, Vaszilisz Toroszidisszel. A mieink megbízott szövetségi kapitánya, Bernd Storck nem árulja el a játékosoknak, hogy áll a románok Feröer elleni meccse.

 

NÉMETHÉKET MECCS KÖZBEN NEM TÁJÉKOZTATJÁK MAJD

„Nehéz mérkőzés után vagyunk, Feröer kemény ellenfélnek bizonyult, amely után egy újabb nagyon fontos találkozó vár ránk, hiszen esélyünk lehet a második hely megszerzésére is. Ugyanakkor ez is rendkívül nehéz meccs lesz, mert a görög válogatott sokkal jobb erőkből áll, annál, amit eddig mutatott. Úgy gondolom, hogy nagyon agresszív ellenfél vár majd ránk, amely a rosszul sikerült sorozat zárásaként mindenképp győzni szeretne” – nyilatkozta a meccsel kapcsolatban Storck, aki azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy jó érzés visszatérni az Olympiakosz stadionjába, hiszen korábban dolgozott a klubnál, az U21-es csapat edzője volt.

A magyar játékosok közül a korábbi Olympiakosz-játékos, Németh Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón

„Kellemes érzésekkel tértem ide vissza. A mérkőzés nagyon nehéz lesz, mert a csoport állása ellenére még mindig úgy gondolom, hogy ebben a csoportban a görög válogatottnak van a legerősebb kerete. Ettől függetlenül győzelemre játszunk. A meccs közben nekünk persze nem szabad azzal foglalkozni hogyan áll a feröeri-román meccs, de tisztában vagyunk vele, hogy attól függően akár a továbbjutásunkat is bebiztosíthatjuk” – mondta Németh.

„A taktikáról nem beszélhetek, de mindenképp gólra törő játékot ígérhetek” – válaszolta Storck az NSO azon kérdésére, mennyire várható támadó felfogás a magyar válogatottól.

Storcktól azt is megkérdeztük, kapnak-e majd információt a játékosok a pályán arról, hogyan áll a másik meccs. Lehet-e ez egy motivációs eszköz.

„Nem. Nekünk a másik találkozótól függetlenül a saját meccsünkre kell koncentrálnunk” – válaszolta a szakember.

Zárásként Németh Krisztiánt kérdeztük arról, milyen poszton szeret a leginkább játszani, hiszen mostanában sokat változik a pozíciója.

„A kilences és tízes pozíciót szeretem a legjobban, de a válogatottban és a klubomban is játszottam már a szélen, mindkét oldalon, ott játszom, ahol a kapitány szeretné” – zárta rövidre a Kansas City támadója.

Toroszidisz (jobbról a második) összeveszett az újságírókkal
Toroszidisz (jobbról a második) összeveszett az újságírókkal


BALHÉ A GÖRÖGÖKNÉL

„Az előző csapathoz képest több poszton is változtatást tervezek, de nevekről még nem tudok beszélni. Természetesen több szempontból is más meccs lesz, mint az északírek elleni. Az új játékosokkal más stílusban szeretnénk futballozni” – válaszolta újságírói kérdésre Kosztasz Canasz, a görög válogatott szövetségi kapitánya.

Mint ismert, a görögök csütörtökön Észak-Írországban 3–1-es vereséget szenvedtek.

„Nekünk most az a feladatunk, hogy felmérjük, kik azok a játékosok, akikre hosszú távon, a világbajnoki selejtezőkön is számíthatunk. Ki kell alakítanunk azt a stílust, amire építhetünk a jövő ősszel kezdődő sorozatban” – fogalmazott Canasz, aki mellett a görög csapatból Vaszilisz Toroszidisz vett részt a sajtótájékoztatón.

„Nem várhatja senki, hogy huszonnégy óra leforgása alatt sok minden változik, de természetesen győzni szeretnénk Magyarország ellen, ez lökést adhatna a következő selejtezősorozat előtt” – mondta a Roma védője.

„A nemzeti csapatot profik alkotják, és természetesen egyúttal barátok is. Ez azonban most nagyon nehéz szituáció számunkra. Ettől függetlenül egy egységet alkotunk” – Toroszidisz ezt annak kapcsán mondta, hogy Holebasz sok kritikát kapott az északírek elleni meccs után, mert nem ment ki köszönteni a csapatot elkísérő görög szurkolókat a mérkőzést követően, és egyes hírek szerint földhöz vágta a mezét.

Az indulatok ezt követően a tetőfokára hágtak. Az újságírók éles stílusban kérdezték tovább az esettel kapcsolatban Toroszidiszt, aki ordibálni kezdett. A szövetségi kapitány hűtötte le a kedélyeket. Ezt a részt a tolmács nem is fordította le.

Toroszidisz tagadta, hogy Holebasz földhöz vágta volna a mezét, és később higgadtabb stílusban azt hangsúlyozta, hogy a csapaton belül rendezték az ügyet, és higgye el mindenki, hogy az összes játékosnak egyformán fontos, hogy a nemzeti csapat minél jobban szerepeljen, ezt vasárnap szeretnék is bizonyítani.

A sajtótájékoztatót nem övezte nagy érdeklődés
A sajtótájékoztatót nem övezte nagy érdeklődés

„Nekünk hazai pályán természetesen nagyon nehéz úgy pályára lépni, hogy már nincs tétje a találkozónak. Ezért természetesen nem könnyű a motiválás sem. A legnagyobb problémánk azonban a keret összeállításából fakad, hiszen új csapatot kell építenünk” – mondta a mieink elleni meccsel kapcsolatban Canasz.

„Tisztában vagyok vele, hogy Magyarország a harmadik helyet már elérte a csoportban, de ez fontos meccs lesz ellenfelünk számára, hiszen még a második helyen is továbbjuthat. Ezért is nehéz mérkőzésre számítok” – mondta a mieinkről Toroszidisz.

A görög csapat háza táján tapintható a feszültség, melynek ékes bizonyítéka, hogy a sajtótájékoztatót követően a szövetség egyik munkatára (a sajtótájékoztató tolmácsa) tovább folytatta a vitát az újságírókkal, miközben már tartott a magyar válogatott edzése. Az érintettek kiabáltak, hevesen gesztikuláltak, éles szópárbajt vívtak egymással.

Görög újságíróktól megtudtuk, az ügy hátterében az áll, hogy Holebasz nehéz időszakon ment keresztül, a Románál nem találta meg a számításait (ezért a nyáron a Watfordhoz szerződött), és a válogatottban sem megy neki a játék, emiatt elég feszült.

A Holebasz-ügy mindenesetre csak töredéke a görög válogatott háza táján uralkodó káosznak, mely a rossz szereplés következménye.

Ha a magyar csapat vasárnap több pontot szerez Görögországban, mint a románok Feröeren, egyenes ágon kijut az Európa-bajnokságra, míg a görögök ettől a meccstől függetlenül már biztosan az utolsó helyen zárnak.

Október 11.:
Görögország–Magyarország 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 9 6 2 1 15– 7 +8 20
2. Románia 9 4 5 8– 2 +6 17
3. MAGYARORSZÁG 9 4 4 1 8– 5 +3 16
4. Finnország 9 3 2 4 8– 9 –1 11
5. Feröer 9 2 7 6–14 –8 6
6. Görögország 9 3 6 3–11 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik