Válogatott: nyár elején lehet hivatalos a bolgár–magyar új időpontja

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 20:08
null
Csányi Sándor elégedett a magyar futball helyzetével (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
Nyár elején kaphat hivatalos dátumot az őszre tervezett Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A sportvezető – aki egyúttal az Európai Labdarúgó-szövetség az új versenynaptár kidolgozásáért is felelős versenyeztetési bizottságának vezetője – hozzátette, javaslataikat már megküldték a végrehajtó bizottságnak. Csányi Sándor emellett az MLSZ élén eltöltött eddigi tíz évét is értékelte.

 

Az UEFA végrehajtó bizottságának nyár eleji ülésén kaphat hivatalos időpontot a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni pótselejtezője, derült ki Csányi Sándor MLSZ-elnök, az UEFA versenyeztetési bizottságának vezetője által az InfoRádióban elmondottakból.

A sportvezető-üzletember emellett a magyar szövetség élén eltöltött eddigi tíz évéről is beszélt.

„Elégedett vagyok azzal, hogy helyreállt az elmaradott magyar futballinfrastruktúra. Itt nemcsak a stadionokra gondolok, hanem arra a több mint ezer pályára, amelyet felújítottunk, és arra a hétszáz új pályára,amelyetépítettünk. Az is jó, hogy megduplázódott a labdarúgók száma. És büszke vagyok arra, hogy negyvennégy év után ki tudtunk jutni 2016-ban az Európa-bajnokságra, hogy a Videoton és a Fradi is a nemzetközi kupákban az elmúlt két évben jobban szerepelt, mint korábban" – mondta a pozitívumokról az április végén az MLSZ online közgyűlésén harmadszor is elnöknek választott Csányi Sándor, majd áttért azokra a területekre, ahol további előrelépést szeretne elérni.

„Amivel kevésbé vagyok elégedett, de ez nemcsak az én véleményem, hanem az utánpótlást átvilágító Double Pass nevű belga cégé is, hogy bár az akadémiák nagyjából rendben vannak és jó munkát végeznek, kevésbé jó alapanyagot kapnak. Magyarul a tizennégy év körüli futballisták kevésbé felkészültek technikailag, mint más európai országokban. Ezért egyértelmű a célunk most: a hat-tizennégyév közötti oktató-nevelő munkában kell erősítenünk, és ennek az első lépése, hogy folytatni kell az ezen a területen dolgozó edzők továbbképzését, illetve több új edző bevonását.”

Az MLSZ vezetője hozzátette, a számszerű célkitűzésekkel óvatosabban akar bánni új elnöki ciklusában, mint tette azt korábban.

„Itt megégettük magunkat 2010-ben, amikor az új elnökség megalakult, mert célul tűztük ki, hogy legalább tízezer legyen az átlagos nézőszám, és nem vagyunk a közelében sem. Nagyon furcsa, hogy miközben a Magyar Televízió műsorai között a magyar válogatott után a magyar bajnoki meccsek a legnézettebbek, a stadionokban kevesebb nézőt látok. Bízom benne, mivel most már valóban korszerű, kulturált körülmények között lehet szórakozni, hogy egyre több hölgy és egyre több fiatal jelenik meg a pályákon.”

Csányi Sándor a labdarúgás és a kézilabda koronavírus-járvány ideje alatti helyzetét is összehasonlította a műsorban.

„A kézilabdában a Pick révén vagyok érdekelt. Nekem nagyon szomorú, hogy így félbehagyta az Európai Kézilabda-szövetség az idényt, mert még az UEFA is azt tervezi, hogy befejezi az összes európai kupát. Ehhez képest most a Pick nem tudott bejutni a final fourba amiatt, hogy félbeszakadt a Bajnokok Ligája, miközben, azt gondolom, hogy az elmúlt tíz évben most volt talán a legerősebb csapata. A járványhelyzet ellen nincs orvosság, nem lehet mit tenni. A hatósági intézkedések teljesen jogosan mindenféle sportszempontot fölülírnak.”

Kijelentette, jelen körülmények között nem az a kérdés, hogy a sportolók között lehet-e tartani a személyes távolságot, mert erre a válasz egyértelmű, sokkal inkább az, hogy megfelelően ki lehet-e szűrni közülük a betegeket.

„Lehet tesztelni, lázat mérni, és így tovább, amivel radikálisan lehet csökkenteni a veszélyt” – mondta az InfoRádióban Csányi Sándor, aki az OTP Bank elnökeként több közéleti és gazdasági kérdésre is válaszolt, többek között a már említett koronavírus-járvány apropóján. A teljes interjú ide kattintva érhető el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik