Válogatott: Nikolicsra műtét várhat, nem csatlakozhat a kerethez

Vágólapra másolva!
2016.11.06. 22:37
null
Nikolics Lettországban kezdő volt, az Andorra és Svédország elleni meccsekről lemarad (Fotó: Veres Viktor)
Eltörte az ujját a Legia Warszawa–Cracovia (2–0) lengyel bajnokin a varsóiak első gólját szerző Nikolics Nemanja, így nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott Andorra (vb-selejtező, november 13.) és Svédország (felkészülési mérkőzés, november 15.) ellen készülő keretéhez.

Nikolics végigjátszotta a Legia–Cracovia meccset, ám egyre erősödő fájdalmat érzett bal gyűrűsujjában.

„Itt vagyok a kórházban és sajnos nincs jó hírem: el van törve az ujjam – ugyanaz, amelyik az Eb előtt is megsérült. Az orvosok műtétet javasolnak, de csak a következő napokban derül ki, hogy muszáj-e megoperálni a kezem. Kénytelen vagyok kihagyni a válogatott vb-selejtezőjét, és a svédek elleni felkészülési meccset. Beszéltem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki elfogadta a lengyel orvosok döntését, mely szerint nem utazhatok haza, egyben jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánt. Nagyon bánt, hogy nem csatlakozhatok a kerethez, de meg kell értenem, hogy amennyiben nem akarok hosszabb időt kihagyni, most a teljes gyógyulásra kell koncentrálnom. Ugyanakkor nézni fogom mindkét meccset, lélekben a fiúkkal leszek, és nagyon szurkolok, hogy az idei utolsó két feladatot is sikerrel vegye a csapat"nyilatkozta az mlsz.hu-nak Nikolics.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE ANDORRA ÉS SVÉDORSZÁG ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)*, Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Bp. Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Hangya Szilveszter (Vasas), Juhász Roland (Videoton FC)*, Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)
*: Az Eb után a válogatottságtól visszavonult Király Gábor és Juhász Roland csak a Svédország elleni mérkőzésen (amely egyben a búcsúmeccsük) szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik