Válogatott: Nem szabad elszállni, de erre lehet alapozni – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 23:26
null
Marco Rossi szerint taktikailag végig jobb volt a magyar válogatott a finn csapatnál (Fotó: Tumbász Hédi)
Csoportja második helyén végzett a magyar válogatott a Nemzetek Ligája C-divíziójában, hazai pályán 2–0-ra legyőzte a csoportgyőztes finneket, míg Görögország meglepetésre 1–0-ra kikapott odahaza az észtektől. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint megérdemelten nyertünk.

„Taktikailag jobbak voltunk a finneknél – így Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya. – Az első félidőben sokat támadtunk, a finnek helyzeteinél Gulácsi magabiztosan védett. Megérdemelten nyertünk. Sajnos három kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a srácoknak.”

„Az elmúlt két év eredményei után a közelmúlt bizakodásra ad okot, de nem szabad elszállni magunktól, szerénynek kell maradni. Erre a teljesítményre azonban lehet alapozni.”

„Több mint harminc mezőnyjátékost és négy kapust hívtunk meg a keretbe az elmúlt hónapokban. Felesleges kísérletezgetni azért, hogy többen legyünk. Az elsődleges szempont a keret összeállításakor az aktuális forma. Kevés időnk van felkészülni, a Nemzetek Ligája alatt összesen huszonöt napot töltöttünk együtt. Ugyanakkor sokat fejlődött a válogatott, többféle felállási formát is kipróbáltunk”
– válaszolta az olasz tréner a Nemzeti Sport Online kérdésére.

„Elégedett vagyok a védelemmel. A tallinni mérkőzést leszámítva látható volt, hogyan fejlődik a hátsó alakzat. A finnek ellen kipróbáltuk a három belső védős felállási formát, úgy látszik, bejött a döntésünk”
– tette hozzá Rossi.

Marco Rossi sajtótájékoztatója:

„Természetesen nem vagyunk boldogok – kezdte mondandóját Markku Kanerva finn kapitány. – Gratulálunk a magyar válogatottnak, jól játszott. Több kulcsjátékosunk hiányzott, voltak nehézségeink. A második félidőben kicsit aktívabbak lettünk, s bár a sportban nincs ha, de talán, amennyiben megítélik a tizenegyest, másképp alakult volna a mérkőzés. Nem hinném, hogy a játékosaink kevésbé koncentráltabbak voltak, mint a korábbi találkozón. Sok pontatlanság és hiba jellemezte mai teljesítményünket.”

NEMZETEK LIGÁJA
C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 2–0 (2–0)
Budapest, Groupama Aréna, 9400 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Baráth (Lang, 52.), Orbán, Kádár T. (Vinícius, a szünetben) – Lovrencsics G., Kalmár, Nagy Á., Kleinheisler, Korhut (Holender, 54.)– Dzsudzsák – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

FINNORSZÁG: Joronen – Granlund (Toivio, a szünetben), Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, G. Kamara, Lam (Kauko, 60.), L. Taylor (Forsell, 74.) – Tuominen, Pukki. Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Gólszerző: Szalai Á. (29.), Nagy Á. (37.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Görögország–Észtország 0–1

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Finnország 6 4 2 5–3 +2 12
2. MAGYARORSZÁG 6 3 1 2 9–6 +3 10
3. Görögország 6 3 3 4–5 –1 9
4. Észtország 6 1 1 4 4–8 –4 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik