Válogatott: „Nem látom, hogy Pintér alkalmas lenne a feladatra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.07. 07:49
null
Garaba Imre szerint nagyon mélyen van a válogatott (Fotó: Mirkó István, archív)
A magyar nemzeti csapat ma már Kazahsztán ellen lép pályára felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Puskás-stadionban, de a korábbi 82-szeres válogatott Garaba Imre még a szerdai, Albánia elleni meccs kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A volt futballista éles kritikával illette az együttest, illetve Pintér Attila szövetségi kapitányt. 

 

„Nehéz indulatok nélkül beszélni a helyzetről – mondta a Nemzeti Sportnak az albánok elleni meccs kapcsán Garaba Imre, korábbi 82-szeres válogatott labdarúgó. – Egyszerűen érthetetlen, hogy ezek a profinak mondott játékosok hogyan tudnak ilyen unottan, egykedvűen, lélektelenül futballozni, mint tették azt az albánok ellen. Az arcukra volt írva, hogy muszájból léptek pályára, hogy már gyakorlatilag vakáción vannak, és egyszerűen csak túl akarnak lenni a kötelező penzumon. Pedig ők a hazánkat képviselik, az országot minősítik a produkciójukkal. Nem akarok szentimentális húrokat pengetni, de én otthon is felpattanok a fotelből, ha a Himnuszt hallom. Ezeknek pedig szemmel láthatólag ez sem jelent semmit."

Elfogytak a kedvezményes jegyek

Az MLSZ akciót hirdetett a szurkolóknak: az első ötezer drukker, aki jegyet vásárol a kazahok elleni szombati találkozóra, ingyen mehet be az FTC új stadionjába szeptember 7-én a Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtezőre.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint azonban a kedvezményes belépők szombat hajnalra elfogytak, ettől függetlenül még van lehetőség jegyet vásárolni.

Ha ez a maximum, akkor azt mondom, hogy szörnyű helyzetben van a magyar futball. Tudom, majd megint lesznek, akik megsértődnek, korábban is olvastam néhány viszontválaszt a kritikákra, itthon és külföldön játszó sztárocskáktól, miközben magyarázták a magyarázhatatlant. Nem kérek tőlük semmi mást a sok millió szurkoló nevében, csak azt, hogy legalább fussák ki magukat a címeres mezben. De alighanem naiv gondolat ez is. Tele van a zsebük, luxusautókkal karamboloznak, tilosban parkolnak, rongyot ráznak, és zsebből megvesznek mindenkit. A szurkolókat nem lehet becsapni. Azt mondtam az előbb, a fiúk vakációztak az albánok ellen, de ugyanezt tették korábban a finnek és a dánok ellen is. Nincs bennük alázat, hiányzik a motiváció és az akarat" – fogalmazott a játékosokkal kapcsolatban.

Harminc éve képtelenek vagyunk felnevelni, kinevelni egy valamirevaló labdarúgót és edzőt. Ennek ellenére azt mondom, Egervári Sándor vezetésével legalább elértük az európai középmezőny alját – tért rá a kapitánykérdésre Garaba. – És ez még akkor is igaz, ha volt az a romániai és hollandiai fájó vereség. Kimondom, én már most visszasírom Egervárit. Lesznek majd, akik vitatkoznak velem, mondván, Pintér Attilának időt kell hagyni a csapatépítésre, a bizonyításra. De én nem látom, hogy ő alkalmas lenne erre a feladatra. Akik kinevezték, most elgondolkodhatnak, hogy jó döntést hoztak-e. Nem szégyen belátni, ha valaki hibázik, még van idő korrigálni."

A 20.30 órakor kezdődő Magyarország–Kazahsztán mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában!

Várható kezdőcsapatok
Várható kezdőcsapatok

 

A GARABA IMRÉVEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, MELYBEN A LEHETSÉGES MEGOLDÁSRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik