Válogatott: Nem küldöm guillotine alá a játékosaimat - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.06. 17:24
null
Pintér Attila jó csapatnak tartja a kazahot, és nehéz meccsre számít ellenük szombaton (Fotó: Korponai Tamás)
A Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzés előtt (szombat 20.30 óra, Puskás Ferenc Stadion – élőben az NSO-n) pénteken kora délután sajtótájékoztatót tartottak a magyar labdarúgó-válogatott telki edzőközpontjában. Pintér Attila szövetségi kapitány hasonló találkozót vár, mint Albánia ellen szerdán (1–0), bár részint kényszerű okokból ismét egy teljesen új csapatot kell összeállítania.




„Albánia ellen végre jók voltak a toldások, tökéletesen védekeztünk, az ellenfélnek helyzetet sem engedélyeztünk – mondta Pintér Attila. – Viszont támadásban bátrabban kell játszanunk, az utolsó passzokra pedig jobban kell figyelnünk. A kazahok is jó erőt képviselnek, erőszakosak, így hasonló meccsre számítok, mint az albánok ellen.”

NIKOLICS: PARÁDÉS A HANGULAT

Nikolics Nemanja Albánia ellen nem állhatott sérülés miatt a kapitány és a válogatott rendelkezésére, de Kazahsztán ellen talán bevethető lesz már. A Videoton társgólkirálya elmondta: látott biztató jeleket szerdán a válogatott játékában, és főként a győzelmet gondolja előrelépésnek. Emlékeztetett, hogy olykor a legjobbakkal is előfordul, hogy hibáznak, vagy rossz napjuk van és nem jön ki nekik a lépés, annak viszont örült, hogy a csapaton belüli hangulat „parádés".

A kapitány nehéz helyzetbe hozta magát, amikor az Albánia elleni mérkőzés után adott nyilatkozatában a pályára sem lépő Korcsmár Zsoltot dicsérte jó teljesítménye miatt, Kalmár Zsolt helyett. A szakember a sajtótájékoztatón azzal vágta ki magát – „ember vagyok, én is hibázhatok” –, hogy az újságban is az jelent meg, hogy az MTV közvetíti a mérkőzést, pedig közben a Duna Tv adta. A szakmához visszatérve a közönség által erősen kritizált játékról is szót ejtett.

„Ez a modern futball. Kevés lehetőség alakul ki, de mindenki így játszik. Ott volt az olaszok Luxemburg elleni találkozója, szintén kevés helyzettel, és egy meglepő döntetlennel. Próbálunk fiatalítani, amit az U21-es és az U19-es válogatott bevonásával már jóval korábban meg kellett volna tenni. Időben fel kellett volna készülnünk arra, mi lesz, hogyha Gera Zoli már nem állhat rendelkezésre. Kazahsztán ellen is sok változás lesz. Részint mert mindenkit ki kell próbálni, hogy véglegesíteni lehessen a keretet. A másik ok, ami rákényszerít most a változtatásokra, a sok sérült, mert annyi hiányzó, ami nekünk most van, egy topválogatottnak is gondot jelentene.”

Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán klubja kérésére nem játszik, a sérülés miatt hiányzók listáján Tőzsér Dániel, Koman Vladimir, Szakály Péter, Kádár Tamás, Fiola Attila. Gulácsi Péter és Bogdán Ádám neve szerepel. Lovrencsics Gergő, Korhut Mihály és Lipták Zoltán szombati játéka pedig szintén kérdéses.

Pintér Attila az Eb-selejtezők közelgő nyitánya előtt – jelen állás szerint nem lesz több felkészülési mérkőzésünk az északírek elleni hazai kezdés előtt, bár szakmai igény lenne rá, és szervezés alatt van a dolog – kitért a célokra.

„Mindenkinek tisztában kell lennie a realitásokkal, de azért dolgozunk, és a csapat azért hajt, hogy sikerrel vívjuk meg a selejtezőket, és kvalifikáljuk magunkat az Európa-bajnokságra. Viszont a szurkolóknak hozzá kell szokniuk, hogy a modern futball ilyen fegyelmezett védőjátékot követel meg. Bár a győzelemre hajtunk, nem várható el tőlünk látványos játék, szövetségi kapitányként nem küldöm guillotine alá a játékosaimat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik