HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.22 17:30 Frissítve: 2016.02.22 19:29

Válogatott: Nagyjából megvan a fejemben a csapat – Storck

Bernd Storck szövetségi kapitány a válogatott mai sajtótájékoztatóján Telkiben a jelenlegi összetartás mellett beszélt az Eb-felkészülésről, a torna előtti meccsekről, a keret összeállításáról.

HIRDETÉS
Storck fejében nagyjából már összeállt a csapat (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

 
„Ez már nem az a csapat, amelyik nyolcat kapott a hollandoktól” – a hétfői sajtótájékoztatón Elek Ákos, Korcsmár Zsolt és Fiola Attila is megszólalt, ITT ELOLVASHATJA, mit mondtak.

„Nagyon örülök annak, hogy, ha csak három napra is, de sikerült összehívni a keretet, ahogy azt az NB I-es edzőkkel meg is beszéltük. Ez az összetartás lehetőséget ad a tesztelésekre, felmérésekre. Elégedett vagyok az eddigi tapasztalatokkal, de azt sajnálom, hogy Kovács István és Sallai Roland sérülés miatt nem lehet velünk. Ma areob felmérések szerepeltek a programban, futóedzések, holnap pedig már inkább a játék kap főszerepet. A játékosok meg fogják kapni azt a programot, ami mentén elérhetik a megfelelő állapotot. Nagyon sok munka van előttünk, de jó úton haladunk” – nyilatkozta a jelenlegi összetartással kapcsolatban Bernd Storck.

A kapitány hangsúlyozta, ez az edzőtábor nemcsak az Eb-felkészülést szolgálja, hanem az őszi vb-selejtezők előtt is egy felmérés, képet kap arról, hosszú távon kikkel számolhat. A szakember szót ejtett a horvátok elleni márciusi meccsről, elmondta, szeretnék megajándékozni a szurkolókat egy jó mérkőzéssel, mert nagyon sokat köszönhetnek nekik az elért eredményekben.

Storck kérdésre válaszolva elmondta, örül neki, hogy a téli átigazolási időszak során több játékos olyan klubhoz került, melynél több lehetőséget kap, mint korábban, reméli, hogy az Európa-bajnokság előtt mindenki megfelelő terhelést kap.

 
Az Eb-ellenfelek: Ausztria, Izland, Portugália – MENETREND, SORSOLÁS, KIJUTÓK, JEGYEK – Eb-adatbank

„A felkészülés során olyan ellenfeleket kerestem, akik illeszkednek abba a munkába, amit elképzeltem. Az Eb előtt tervezett harmadik felkészülési meccsre még keressük az ellenfelet, jelenleg két szövetséggel tárgyalunk” – felelte Storck a felkészülési meccsekkel kapcsolatos kérdésre.

Mint ismeretes, eddig a horvátok elleni márciusi és a németek elleni júniusi találkozót jelentette be a szövetség. Ezen kívül május végén várható még egy meccs, nagyobb eséllyel hazai pályán, de ez még nem dőlt el.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, mennyire kísérletezik majd új játékosok kipróbálásával ezeken a meccseken.

„Nagyjából megvan a fejemben a csapat, kidolgoztuk az elképzelésünket Andreas Möllerrel. Persze egy-két meglepetés előfordulhat, de nagy változásokra nem kell számítani” – reagált a szakember.

BERND STORCK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANULAZ EDZŐTÁBORRA MEGHÍVOTT JÁTÉKOSOK
Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergő (Vasas)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Forró Gyula (Puskás Akadémia FC), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás), Leandro (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Ferencváros), Holman Dávid (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC-Teva), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Sion – Svájc)   

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Március 26.: Magyarország–Horvátország
Június 4.: Németország–Magyarország 

 

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.22 23:50:21

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rossi olyannak lát minket, amilyennek mi szeretnénk látni, illetve láttatni magunkat.

2018.06.21 00:28:35

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A 69 évesen amúgy fess, mindig jól öltözött Leekens tulajdonképpen nem rítt ki a magyar labdarúgásból: igazi dumagép volt, a verbális futball professor emeritusa.

2018.06.20 19:16:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy visszahozzuk a két évvel ezelőtti hangulatot.”

2018.06.20 08:30:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A 2006-os vb óta csak két országban volt több váltás Európában. Mióta Löw a német kapitány, nálunk Rossi a 9.

HIRDETÉS
HIRDETÉS