Válogatott: „Ez már nem az a csapat, amelyik nyolcat kapott a hollandoktól”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.22. 17:00
Elek Ákos, a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben edzőtáborozó csapatának középpályása véleménye szerint ez a csapat már nem az, amely nyolcat kapott Amszterdamban Hollandiától.

„Miután megszereztük az első győzelmünket a hétvégén kiváló hangulatban érkeztem Telkibe – kezdte Elek Ákos. – Élvezem, hogy itthon vagyok a családommal. Újra az NB I-ben játszhatok és úgy érzem, jót tett a létszámcsökkentés a bajnokságnak. Jó úton vagyunk, nemcsak a válogatott, a focink is. Elég nagy negatívum viszont a nézőszám, nem tudom, hogy lehetne azon segíteni.”Elek Ákos. – Élvezem, hogy itthon vagyok a családommal. Újra az NB I-ben játszhatok és úgy érzem, jót tett a létszámcsökkentés a bajnokságnak. Jó úton vagyunk, nemcsak a válogatott, a focink is. Elég nagy negatívum viszont a nézőszám, nem tudom, hogy lehetne azon segíteni.”

„Olyan ember vagyok, aki csak a következő céljára koncentrál, szeretnék sikeres lenni a Diósgyőrrel, mégis mindennap ott van a fejemben az Eb. Ez a néhány nap arról szól, hogy felmérjék a teljesítményünket, van akit még kevésbé ismernek, így kíváncsiak rá, elég-e a nemzetközi szinthez az, amit tudnak. Kiváló a hangulat, de nyilván könnyebb úgy csapategységet építeni, hogy siker után jövünk ide.”

„Nagyjából megvan a fejemben a csapat” – Bernd Storck szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatójáról IDE KATTINTVA olvashat.

Elek Ákos a Nemzeti Sport Online kérdésére arról is beszélt, mennyire rejthet veszélyeket magában az, hogy olyan erős riválisokkal találkozunk a felkészülési időszakban, mint Horvátország és Németország. A középpályás korábban részese volt több, a hollandoktól elszenvedett nagy különbségű vereségeknek, de mint elmondta, most már nem tart ettől. Úgy érzi rutinosabb lett a csapat, nem követik el ugyanazokat a hibákat, mint korábban.

„Nagyon jó nekünk, hogy nemzetközi szinten erős ellenfelekkel játszhatunk meccset, mind a horvátok, mind a németek esetében. Elképzelhetetlennek tartom, hogy nagy különbségű vereséget szenvedjünk. Ez a válogatott nem az, amelyik Egervári Sándorral néhány éve elkezdte a munkát, amelyik nyolc egyes vereséget szenvedett Hollandiában.”

„Azóta már sokat értünk, én se hibázok olyat, mint otthon a hollandok ellen – igaz, egy tőlem idegen poszton –, de Guzmics Ricsi sem adja már el a labdát a harmadik percben, mint Bukarestben. Persze, volt a világbajnokságon is egy brazil–német meccs, amin a németeknek nagyon kijött a lépés, de én nem féltem a csapatunkat. Ez egy új, magasabb szint, mint mondjuk Andorra ellen játszani, de bízom benne, hogy ezen a szinten is helyt tudunk állni” – reagált kérdésünkre Elek.

„Nagyon jólesett a meghívó, természetesen jobb hangulatban érkeztem úgy, hogy nyertünk a hétvégén – mondta Korcsmár Zsolt. – Két meccset játszottam az NB I-ben visszatérésem óta, úgy érzem, erősebb a bajnokság. Kevesebb lett a csapat, több a jó játékos, szerintem ez jót tett az NB I-nek.”

„Sohasem voltam még ilyen szezonközi összetartáson, nekem új, hogy milyen itt, de nagyon jól érzem magam, tegnap regenerálás volt, most sem erőnléti edzéseket tartunk, de sok felmérést végeznek. Bízom benne, hogy lesz foci is… Játékosok nagy része ismeri egymást, lehet információkat megosztani egymással, ez hasznos nekünk.”

„Sérülés után jöttem vissza, de már a bajnokság elején pályára tudtam lépni, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy itt lehetek – mondta Fiola Attila, a Puskás Akadémia védője. – Az egység a legfontosabb egy csapatnál, ez pedig nagyon jó itt most a válogatottnál.”

„Rengetegen kérnek tőlem jegyet és ez nagyon jó hír. Igyekszem intézni a lehető legtöbbet, de nem tudok mindenkinek… Szerintem jó, hogy több poszton is tudok teljesíteni, a Puskás Akadémiánál középhátvéd leszek ebben a szezonban, Storck jobbhátvédként számít rám, de nincs ezzel probléma.”

A TÉLEN HAZASZERZŐDŐ KORCSMÁR ZSOLT ÉS ELEK ÁKOS AZ NB I-RŐL

AZ EDZŐTÁBORRA MEGHÍVOTT JÁTÉKOSOK
Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergő (Vasas)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Forró Gyula (Puskás Akadémia FC), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás), Leandro (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Ferencváros), Holman Dávid (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC-Teva), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Sion – Svájc)

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Március 26.: Magyarország–Horvátország
Június 4.: Németország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik