Válogatott: mintha Leekensre várt volna a bőrönd – sajtószemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 12:00
null
Leekens és a bőrönd (Fotó: vb.by)
Nagyon sajnálják a fehérorosz labdarúgó-válogatott játékosai, hogy nem sikerült legyőzniük Magyarországot a szerdai felkészülési mérkőzésen (1–1). A Vecsernij Breszt jelképesen még Georges Leekens jövőjét is érintette, míg a fehérorosz szövetség elnöke annak örült, hogy Breszt a kézilabda mellett a futball fővárosává vált.

 

 

A Vecsernij Breszt online tudósítása érdekes képet fest a magyar szövetségi kapitány, Georges Leekens jövőjéről.„A magyar csapat technikai zónájában egy nagy, kerekeken guruló bőrönd állt. Mintha arra emlékeztetett volna, hogy az edzőre vár, ha a csapat rosszul játszik” – olvasható.

A fehérorosz állami televízió honlapján olvasható tömör beszámoló szerint „a második félidőben a fehérorosz csapat uralta a játékot, és sok veszélyes pillanatot teremtett. A magyarok azonban meg tudták őrizni kapujukat a góltól”.

A mérkőzés összképe alapján a hazaiak közelebb álltak a sikerhez, nem véletlenül sajnálkozott a döntetlen miatt Ihar Sztaszevics, a BATE Boriszov 32 éves középpályása. „Több esélyünk volt. Kár, hogy nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket” – mondta.

АБФФ on Twitter

Капитан "белакрылых" поделился мнением о матче #BLRHUN #БелыяКрылы #СборнаяБеларуси


 

 

 

Pavel Szavickij, a Dinamo Breszt támadó középpályása osztotta ezt a véleményt. „Azért nem nyertünk, mert nem volt elég szerencsénk. A második félidőben több lehetőségünk akadt, mint az elsőben. Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk, és meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést”.

A 23 éves játékos kiemelte, milyen nagyszerű légkörben zajlott a meccs, és azt mondta, nagyon szeretnének a Nemzetek Ligájában ennél is jobban futballozni. Fehéroroszország a D-liga 2. csoportjában Luxemburg, Moldova és San Marino ellen lép pályára az ősszel.

A breszti stadionban egyébként nagyszerű hangulat uralkodott, Szergej Rumasz, a fehérorosz szövetség elnöke a csapat jó játéka mellett nem titkolta, mekkora örömmel töltötte el, hogy tömött lelátókat látott. „Szerettem volna, ha jegyüzérek is felbukkannak, de egy barátságos mérkőzésen 8450 néző nagyon jónak mondható” – tréfálkozott, hozzátéve, nyolc éve nem voltak ennyien kíváncsiak a válogatottra.

„Bresztet az ország kézilabda-fővárosának is nevezik, de most látszik, ez Fehéroroszország futballfővárosa is. Nem kétséges, hogy mennyire népszerű itt a sportág, abszolút helyes volt a szövetség döntése, hogy ebbe a stadionba hozza a mérkőzést.”

A válogatott Twitter-oldalára is felkerült egy kép, amelyen az olvasható: „Köszönjük a támogatást!”

 

АБФФ on Twitter

Дзякуй за падтрымку!!! #БелыяКрылы #ЗборнаяБеларусі #BLRHUN



 

FELKÉSZÜLÉS
FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)

Breszt, GOSZK Stadion, 8450 néző. Vezette: Szergej Lapocskin (orosz)
FEHÉROROSZORSZÁG: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak (Karnickij, 62.) – Szavickij (Kovaljov, 72.), Majevszkij, Sztaszevics (Szkavis, 83.) – Szaroka (Lapcev, 71.). Szövetségi kapitány: Ihar Krjusenko
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G., Vinícius, Kádár, Szabó J. – Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Nagy Á. (Vadócz, a szünetben), Kleinheisler (Varga J., 78.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Gólszerző: Szaroka (26.), ill. Varga R. (28.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik