Válogatott: Más Hollandiában teljesíteni, mint itt - Kiprich

Vágólapra másolva!
2013.12.09. 08:08
Vajon valóban Fred Rutten lesz az új szövetségi kapitány? A Feyenoord egykori kedvence, Kiprich József nem bánná, ha valóban Hollandiából importálnánk az új kapitányt, szerinte a szakember sok mindent átültethetne a honi labdarúgásba, bőven lenne mit tanulni tőle, de azért van aggálya is a korábbi remek csatárnak.

„Számomra egy kérdés van: a leendő külföldi edző képben van-e a magyar viszonyokkal? – morfondírozott Kiprich József. – Ha már külföldi edzőt nevezünk ki, a holland vonal jónak mondható, még azt is mondanám, talán a legjobb megoldás – de vajon Fred Rutten ismeri-e a magyar játékosokat? Aligha... Mondhatnánk, majd beleszokik, lesz ideje megismerni a futballistákat, de az edzők életében, különösen a szövetségi kapitány esetében azonnali eredményre van szükség. Márpedig más odahaza, Hollandiában, és más itt, nálunk teljesíteni."Kiprich József. – Ha már külföldi edzőt nevezünk ki, a holland vonal jónak mondható, még azt is mondanám, talán a legjobb megoldás – de vajon Fred Rutten ismeri-e a magyar játékosokat? Aligha... Mondhatnánk, majd beleszokik, lesz ideje megismerni a futballistákat, de az edzők életében, különösen a szövetségi kapitány esetében azonnali eredményre van szükség. Márpedig más odahaza, Hollandiában, és más itt, nálunk teljesíteni."

Fred Rutten a Vitesse együttesével a legutóbbi szezonban a negyedik helyen végzett a holland élvonalban, majd az idény végén a családjával közösen úgy döntött, január elsejéig sehol sem vállal munkát, ezért utasította vissza az AZ és a Nürnberg ajánlatát is.

Hamarosan átlépünk az új évbe, és tagadhatatlan, hogy egy európai válogatott irányítása alighanem jól mutatna Fred Rutten életrajzában. Dzsudzsák Balázs az Eindhoven játékosaként 2009 áprilisától 2011 nyaráig több mint két esztendőn át dolgozott a holland edző keze alatt, kapcsolatuk különösen jónak volt mondható.

A 26 éves játékos (aki a Dinamo Moszkvával vasárnap lejátszotta idei utolsó bajnokiját, és az Amkar Perm elleni 2–0-s győzelemmel búcsúzott az esztendőtől) az új szövetségi kapitány kinevezéséig nem kíván nyilatkozni a témáról, mert még véletlenül sem szeretne abban a szerepben mutatkozni, hogy lobbizik korábbi edzője mellett, főleg úgy, hogy a szakember nem szorul rá az ilyesfajta segítségre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik