Válogatott: már nem Dzsudzsák a legértékesebb magyar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 11:02
null
Dzsudzsák Balázs értéke 2012-ben volt a legmagasabb (Fotó: Baricsa Gábor/MLSZ)
A Transfermarkt becsült adatai szerint már nem Dzsudzsák Balázs a legértékesebb magyar labdarúgó: az al-Vahda légiósát megelőzte az MLS gólkirálya, Nikolics Nemanja.

 

A Chicago Fire támadója nagyszerű szezont zárt, 24 találattal gólkirály lett az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), ennek köszönhetően több díjat is bezsebelt: klubjánál megválasztották a 2017-es idény legértékesebb játékosának, a Chicago szurkolói csoportjánál ő lett az év játékosa, bekerült az észak- és közép-amerikai futballt tömörítő CONCACAF, valamint a goal.com év csapatába (utóbbi szerint ő lett a liga legjobb újonca), valamint a Landon Donovanről elnevezett MVP-díjnál Diego Valeri és David Villa mögött ő végzett a harmadik helyen.

Nikolics értéke egy év alatt csaknem a felével nőtt, a jelenlegi 4.5 millió eurós becsült ára az ezen a listán hosszú ideje éllovas Dzsudzsák Balázs elé rangsorolja, akinek viszont öt év alatt a negyedére esett vissza az értéke (4.25 millió euró).

A top ötbe még az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter fért be, őt követi az ebben a szezonban mellőzött Nagy Ádám, valamint holtversenyben Kádár Tamás és Szalai Ádám.

A LEGÉRTÉKESEBB MAGYAR FUTBALLISTÁK A TRANSFERMARKT BECSLÉSE SZERINT
1. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 4.5 millió euró (1.4 milliárd forint)
2. Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) 4.25 millió euró (1.3 milliárd forint)
3. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 4 millió euró (1.25 milliárd forint)
4. Nagy Ádám (Bologna) 3.5 millió euró (1.1 milliárd forint)
5. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) 2 millió euró (0.6 milliárd forint)
Szalai Ádám (Hoffenheim) 2 millió euró (0.6 milliárd forint)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik