nemzetisport.hu 2014.09.23 07:43 Frissítve: 2015.03.31 02:16

Válogatott: Lőw Zsolt nem jön, nem lesz Dárdai segítője

Azt már csütörtök óta tudni lehet, hogy október 11-én, a Románia elleni Eb-selejtezőn Dárdai Pál ül szövetségi kapitányként a magyar válogatott kispadján, az viszont továbbra is kérdés, ki segíti a szakember munkáját pályaedzőként. Az nem volt titok, hogy a Hertha alkalmazásában álló tréner a Red Bull Salzburg másodedzőjét, Lőw Zsoltot szeretné maga mellett tudni segítőként, hétfőn azonban biztossá vált, az újabb közös munkára (korábban az NB II-es ligaválogatottat már irányították együtt...) várni kell.

Lőw Zsolt nem tud jönni a válogatotthoz (Fotó: Veres Viktor)

„Hétfőn kétszer is beszéltem telefonon Palival, megköszöntem, hogy gondolt rám, de azt kellett mondanom neki: sajnos, most nem tudunk együtt dolgozni” – világította meg a döntése hátterét a Nemzeti Sportnak Lőw Zsolt. – Amit hallott tőlem, az nem érte meglepetésként, hiszen tisztában volt vele, a sorsomról a Salzburgnál döntenek. Egyébként már pénteken tudtam, mi a klub álláspontja ebben a kérdésben, de fontos bajnoki meccsünk volt vasárnap, azzal foglalkoztam, így csak a hét első napján közöltem Dárdai Palival és az MLSZ főtitkárával, Vági Mártonnal, hogy mi a döntés. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra ez a felkérés, sajnálom, hogy nem sikerült élnem vele, de Palival mindketten abban bízunk, dolgozunk mi még együtt.”

Lőw Zsolt tehát még pénteken beszélt a Red Bull Salzburgnál arról a megtisztelő lehetőségről, ami a magyar válogatottnál várna rá, ám Ralf Rangnick sportigazgató jobbkeze, Helmut Gross rövid gondolkozás után közölte vele: mindez elképzelhetetlen. Munka tehát van bőven, de kell-e mondani, hogy ettől még Lőw Zsolt is várja október 11-ét?!

„A keretünket úgy tartottuk egyben a nyáron, hogy a Bajnokok Ligájában a főtáblára kerülés az elsődleges cél, és amikor ez nem sikerült, nagy törést okozott a játékosokban – folytatta a Salzburg pályaedzője. – A héten előbb osztrák kupameccs vár ránk, majd a Rapiddal játszunk bajnoki rangadót, nem tehetünk mást, ki kell egyenesednünk. De természetesen az októberi Eb-selejtező is foglalkoztat bennünket, gondolom, ez aligha szorul magyarázatra. Magyar ember vagyok, egyik barátom lett a szövetségi kapitány, akit emberként és szakemberként is tisztelek, és bizony kíváncsian várom, milyen változtatásokra lesz képes. Szurkolok neki és a csapatnak is…”

2019.07.22 08:54:42

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Thékes István kollégánk személyes történeteinek segítségével emlékezünk.

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.