Válogatott: „Leekensben hihetetlen bizonyítási vágy dolgozik”

Vágólapra másolva!
2017.11.02. 09:29
null
Georges Leekens rendkívül eltökélten és bizakodóan nyilatkozott kapitányi székfoglalója során (Fotó: Dömötör Csaba)
A belga-magyar állampolgárságú, Budapesten élő menedzser, Békeffy Gábor szerint Georges Leekensben, a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kinevezett szövetségi kapitányában óriási bizonyítási vágy dolgozik. A 68 esztendős szakember tavaly nyáron, a franciaországi Európa-bajnokságon beleszeretett a magyar szurkolókba, ez is arra ösztönözte, hogy aláírja a szerződését.

„Karizmatikus férfi, különleges egyéniség és rendkívül felkészült szakember, röviden így jellemezhetném őt – mondta Békeffy Gábor, belga-magyar állampolgárságú, Budapesten élő menedzser a Nemzeti Sportnak. – Édesapám, Békeffy Jenő volt az első menedzsere, ő vitte annak idején, egészen fiatalon az FC Bruges csapatához, ezért elmondhatom, hogy évtizedes családi barátság fűz hozzá. Így aztán természetes volt, hogy amikor a múlt héten Budapestre érkezett, szinte az első pillanattól kezdve mellette, vele vagyok. Hihetetlen bizonyítási vágy dolgozik benne, és ezt talán furcsa elmondani egy hatvannyolc esztendős szakemberrel kapcsolatban. Pedig így van. Az elmúlt egy hétben rengeteget beszélgettünk, és többször is elmesélte, hogy milyen felkavaró élmény volt neki a több tízezer magyar szurkolót látni Franciaországban az Európa-bajnokságon. Azt mondta, megdöbbentette, lenyűgözte a magyarok látványa és szurkolása. És most, hiszik vagy sem, ebből is merít erőt a munkához, a jövőhöz. Látta, tudja, mit jelent ebben az országban a futball, az emberek rajongásig szeretik ezt a gyönyörű játékot. Ilyen helyen érdemes dolgozni és alkotni…”

„A Belgiumban élő Bognár György és fia, István intézi az ügyeit évtizedek óta. Általuk került annak idején Tunéziába, majd Algériába kapitánynak, és most is ők segítik magyarországi szerepvállalásakor. Georges-nak van három lánya, és immár a második feleségével él. A családján kívül a futball a mindene, az élete. Annyit elárulhatok, hogy a hétvégén már ott lesz valamelyik bajnoki mérkőzésen. Rajongással beszél az új magyar stadionokról, az infrastruktúráról. Elismeréssel szólt az MLSZ profizmusáról, és arról, mennyire lenyűgözte Budapest. Megmutattunk neki mindent, sétáltunk a belvárosban, átmentünk több hídon, és egyszer azt mondta, ez az út, reméli, messzire, valóban messzire vezet majd” – mondta Békeffy.

Leekens kettő plusz fél éves szerződést írt alá az MLSZ-szel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik