Válogatott: kedden kerethirdetés – ön kiket vinne el Franciaországba?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 23:10
null
Vajon kiket visz magával Bernd Storck az Eb-re? (Fotó: Koncz György)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden 14.59-től hirdeti ki a franciaországi Európa-bajnokságon részt vevő keret huszonhármas névsorát. Ön kiket vinne el az Eb-re Storck helyében a 29-es bő keretből? Lencse László már hazautazott, tehát ő nem lesz tagja az utazó keretnek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) május 31. éjfélig adott határidőt a válogatottaknak a végleges, huszonhármas keret megadására. A keretbe három kapust és húsz mezőnyjátékost kell nevezni.

Ha a huszonhármas keret bármelyik tagja az Európa-bajnokságig kidől sérülés, betegség vagy más ok miatt, így lemarad a tornáról, akkor van még lehetőség helyette nevezni más futballistát. Ehhez az UEFA orvosi bizottságának hozzájárulása is szükséges. Az Európa-bajnokság nyitánya után már csak egy esetben cserélhetnek a szövetségi kapitányok a keretben, akkor is külön engedéllyel: ha több kapus is kidől, így egy válogatott kapuvédő vagy cserekapus nélkül marad.

A keretek mezszámozása 1-től 23-ig terjed, az 1-es mezt kizárólag kapusnak lehet kiosztani.

A végleges Eb-keret kihirdetésére kedd délután kerül sor: a szövetség kommunikációs csatornái (Twitter, Facebook, valogatott.mlsz.hu) mellett az M4 sportcsatornán a szövetségi kapitány jelenti be az utazó játékosok névsorát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik