Válogatott: Kalmárt műteni kell, lemarad az Eb-selejtezőről

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 07:31
null
A szakemberek szerint négy-hat hét kihagyás vár a DAC középpályására (Fotó: Földi Imre)
Térdműtétje miatt biztosan nem játszhat a szlovákok elleni, szeptember 9-i Európa-bajnoki selejtezőn Kalmár Zsolt, a DAC 15-szörös magyar válogatott középpályása.

 

Rossz hír: Kalmár Zsolt hosszabb ideig nem léphet pályára, térdműtét vár rá, így sem a DAC, sem a magyar válogatott nem számíthat a játékára, vagyis biztosan kihagyja szeptember 9-én a szlovákok elleni budapesti Eb-selejtezőt is.

„A bal térdemmel már nyolc-kilenc hónapja problémám van – mondta lapunknak Kalmár Zsolt. Fokozatosan próbáltunk ki több konzervatív kezelési módszert. Az utóbbi hetekben csak fájdalomcsillapítóval edzettem és játszottam. Sajnos tovább nem bírtam. Több magyar és szlovák szakember is megvizsgálta a térdemet. A térdkalács körül gyulladás keletkezett, ez okozta a fájdalmat. Úgy döntöttünk az orvosokkal, hogy megműtik a térdemet.”

A sebészeti beavatkozáson pénteken már túl is esik a labdarúgó.

„A szakemberek szerint négy-hat hét kihagyás vár rám – tette hozzá. – A műtét után előreláthatólag tíz napig otthon leszek, így nem tudok kimenni vasárnap a Nagymihály elleni bajnokira. De szeptember elsején, a Slovan elleni meccsen már ott leszek, a lelátóról biztatom a srácokat. Sajnos nem tudok a pályán segíteni a magyar válogatottnak sem a szlovákok elleni találkozón. Szomorú vagyok, hogy műtét vár rám.”

A középpályás ugyanakkor úgy látja, a sérülés a labdarúgás velejárója, ezért igyekszik pozitívan hozzáállni a beavatkozáshoz, mondván: „Bízom benne, hogy a műtét végérvényesen megoldja a térdproblémámat, és még erősebben térek vissza a pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik