Válogatott: izraeli középpályás került az MLSZ látószögébe?

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 21:07
null
Omri Altman (balra) izraeli és magyar válogatott is lehet (Fotó: AFP)
Izraeli sajtóhírek szerint Omri Altmant, az izraeli élvonalbeli Hapoel Tel-Aviv labdarúgóját megkereste a magyar szövetség (MLSZ), hogy szerepeljen a magyar válogatottban. A 25 éves támadó középpályásnak van magyar útlevele, és nem szerepelt még felnőttválogatottban.

 

Az izraeli One úgy értesült, Omri Altman a magyar válogatott látószögébe került, a helyi portál információi szerint Marco Rossi szövetségi kapitány szívesen látná a válogatottban a 25 esztendős középpályást. A One ugyanakkor hozzáteszi, a Hapoel Tel-Aviv udvariasan elutasította az MLSZ megkeresését, ugyanis a magyar útlevéllel is rendelkező Altmant hamarosan meghívják a Skócia elleni Eb-pótselejtezőre készülő izraeli válogatottba.

Omri Altman 17 évesen a Liverpoolnál és az Arsenalnál is járt próbajátékon, végül a Fulham utánpótlásába került. A Londonban töltött két év után hazatért, és a Maccabi Tel-Aviv játékosa lett. Később a Hapoel Tel-Avivhoz szerződött, ahonnan két évre a görög élvonalbeli Panathinaikoszhoz került – tavaly nyáron igazolt a Hapoelhez. A jelenlegi idényben 23 mérkőzésen hat gólt és négy gólpasszt jegyzett.

A 25 éves középpályás végigjárta az izraeli korosztályos válogatottakat, a felnőttek között azonban még nem húzhatta magára a címeres mezt. A One beszámolója alapján a Skócia elleni Eb-pótselejtezőre jó formájának köszönhetően már meghívót kap.

A magyar válogatott legközelebb március 26-án, a Bulgária elleni idegenbeli Eb-pótselejtezőn lép pályára, Marco Rossi tíz nappal előtte hirdet keretet.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), alább tartalmi változtatás nélkül közöljük a reakcióját.

„A magyar válogatott szövetségi kapitánya és szakmai stábja folyamatosan minden olyan játékost monitoroz – Magyarországon és határainkon túl is –, aki a FIFA és az UEFA szabályai szerint pályára léphet a magyar válogatottban. Amennyiben bármelyikük a magyar válogatottban szeretne játszani és ezen felül a szövetségi kapitány megítélése szerint a nemzeti együttes hasznos tagja tud lenni, akkor arról az MLSZ tájékoztatni fogja a közvéleményt. Az ebben a témában megjelenő sajtóinformációkat azonban a továbbiakban sem kívánjuk kommentálni.”

EB 2020
A PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA

D-LIGA
ELŐDÖNTŐ, MÁRCIUS 26., CSÜTÖRTÖK
18.00:
Grúzia–Fehéroroszország
20.45: Észak-Macedónia–Koszovó
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
18.00: Grúzia/Fehéroroszország–Észak-Macedónia/Koszovó

C-LIGA
18.00:
Norvégia–Szerbia
20.45: Skócia–Izrael
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
18.00: Norvégia–Skócia/Izrael vagy 20.45: Szerbia–Skócia/Izrael

B-LIGA
20.45: Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország
20.45: Szlovákia–Írország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bosznia-Hercegovina/Észak-Írország–Szlovákia/Írország

A-LIGA
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik