Válogatott: ismét Ukrajna nyerte az 1992-es „visszavágót”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.11. 22:14
null
Nagy csatában az ukránok diadalmaskodtak (Fotók: Dömötör Csaba)
A magyar jubileumi válogatott szerda délután a Margitszigeten mérkőzött meg az ukránok öregfiúk-válogatottjával, az 1992-es ukrán–magyar mérkőzés 25. évfordulója alkalmából. Ezúttal is – akárcsak májusban – 3–1-re az ukránok nyertek.

 

A szerdai mérkőzés közvetlen előzménye a május végén, Ungváron megrendezett ukrán–magyar jubileumi mérkőzés volt, amelyen a jóval fiatalabb átlagéletkorú házigazdák 3–1-re győztek. Azt a meccset az 1992-es ukrán–magyar A-válogatott összecsapás 25. évfordulója alkalmából rendezték meg, a negyed évszázaddal ezelőtti mérkőzés ugyanis történelmi jelentőségű volt az ukránok számára: a mieink ellen játszotta első nemzetközi meccsét a szomszédos ország nemzeti csapata. 25 évvel ezelőtt a mieink Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3–1-re nyertek, majd négy hónappal később, Nyíregyházán ismét legyőzték Ukrajnát, akkor 2–1-re.

 


Az ukránok a jubileumi mérkőzésen, mintegy 6000 néző előtt visszavágtak, de a felek megegyeztek, hogy akárcsak 25 évvel ezelőtt, most is lesz egy második mérkőzése a két csapatnak. A magyarországi visszavágót szerdán délután a margitszigeti MAC-pályán rendezték meg, és akárcsak májusban, most is az ukránok győztek, 1–0-s félidőt követően 3–1-re. A vendégek góljai közül kettőt Andrij Vorobej szerzett, egyet Szerhij Nazarenko lőtt, míg a mieink becsületgólját Tököli Attila jegyezte az mlsz.hu beszámolója szerint.

„A srácoknak mindig nagy élmény, ha találkozhatnak egymással és közösen focizhatnak egyet, ezt lehetett érezni ezen a mérkőzésen is, valamint a felkészülés során. A játékosok mindent kiadtak magukból a pályán, nagy lelkesedéssel futballoztak, ez tisztes helytállást eredményezett a lényegesen fiatalabb futballistákból álló, rendszeresen együtt játszó ukrán csapat ellen. Úgy éreztem, a közönség jól szórakozott, a mérkőzés elérte a célját” – mondta az öregfiúk-válogatott szakvezetője, Gellei Imre.

 


JUBILEUMI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 1–3 (0–1)

Margitszigeti Atlétikai Centrum, 500 néző. V: Németh Á. (Ring, Szécsényi)
MAGYARORSZÁG: Brockhauser – Szélesi, Mészöly G., Telek, Keller – Márton G., Illés, Halmai, Détári – Lisztes, Tököli. Csere: Vlaszák (kapus), Jenei, Kozma I., Sallói I., Preisinger, Vincze O., Véber Gy. Edző: Gellei Imre
UKRAJNA: Reva – Vascsuk, Jezerszkij, Szobuckij, Koszirin – Levcsenko, Selepnickij, Sevcsuk, Rácz – Vorobej, Nazarenko. Csere: Szviderszkij, Szamoljov, Makszimov, Isztruk, Nahornyak, Selajev, Okszimec. Edző: Anatolij Demjanenko
Gólszerző: Tököli, ill. Vorobej (2), Nazarenko

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik