Válogatott: Hibáztunk a szurkolói kártya bevezetésénél – Csányi

Vágólapra másolva!
2015.11.22. 16:48
null
Csányi Sándor a válogatottról és a szurkolói kártyáról is beszélt (Fotó: NS-archív)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a magyar válogatott Európa-bajnokságra jutása után értékelte a selejtezősorozatot, valamint elismerte, hibázott, amikor ragaszkodott a szurkolói kártyához.

Csányi Sándor is az öltözőben volt, miután Norvégiát hazai pályán is legyőztük és kijutottunk az Eb-re, a pezsgőzés során pedig ő is „kapott egy kicsit”.

„Az üvegekből mindenfelé locsoltak a fiúk, az elnök sem lehetett kivétel, így rám is jutott az ilyenkor elmaradhatatlan italból – mondta Csányi a boon.hu-nak. – Károm nem keletkezett, mellesleg bevallom, hogy a diadal oltárán szívesen feláldoztam volna az öltönyö­met, hiszen évtizedeket – az Európa-bajnokságot illetően egészen pontosan negyvennégy esztendőt – vártunk a mostanihoz hasonló eufóriára.”

„A siker után – kis túlzással – éjjel-nappal csörgött vagy jelzett a telefonom. Rengeteg, vagy inkább megszámlálhatatlan e-mail, SMS és gratuláló hívás futott be hozzám itthon­ról és külföldről egyaránt. A pazar győzelem éjszakáján többek között a német Karl-Heinz Rummenigge, az egykori aranylabdás, Európa-bajnok, vb-második, azaz nagyon sikeres csatár, a Bayern München egyik vezetője is kifejezte nekem a szerencsekívánatait.”

Csányi elmondta, Dárdai Pál, majd Bernd Storck kinevezésével nem akarta leértékelni a magyar edzőket, a válogatott mellett korábban jó néhány magyar tréner dolgozhatott, de véleménye szerint nem túl nagy sikerrel, ezért keresett új utakat. Az MLSZ elnöke nem fél attól, hogy leégnénk az Eb-n, álomcsoportot azonban nem kívánt összeállítani.

„Az NB I-es bajnokság nívója javult, a tizenkettes mezőny ezt segítette elő. A csapatok megérdemelnék, hogy több néző legyen a lelátókon. Az elmaradás okait keressük: vizsgáljuk a televíziós közvetítések gyakorlatát, a klubok és a szövetség ezzel kapcsolatos tevékenységét. Megjegyzem, hogy a sokat szidott szurkolói kártya már nem akadálya annak, hogy a nézők meccsre járjanak. A bevezetése előtt hibáztunk, hibáztam, hiszen én ragaszkodtam a kötelezővé tételéhez.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik