Válogatott: Gyurcsó, Korhut és Gulácsi is a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 13:49
null
Bernd Storck és Gyurcsó Ádám egy korábbi közös munka alkalmával (Fotó: Veres Viktor)
Gyurcsó Ádám (Pogon), Korhut Mihály (DVSC) és Gulácsi Péter (RB Leipzig) is meghívást kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól a magyar válogatott Horvátország ellen készülő keretébe – tudtuk meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjáról.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden kihirdetett 24 fős keretében négy kapus kapott helyet: Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson – az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót a német szakembertől.

A kapitány hangsúlyozta: olyan játékosokat hívott meg, akik rendszeresen játszanak a klubjukban, többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik.

„Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is – mondta a kerethirdetést követően az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – Ő rendszeresen játszik a csapatában, a Bundesliga másodosztályában szereplő RB Leipzigben, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen. Szerettem volna pár új futballistának lehetőséget adni, például Gyurcsó Ádámnak, akit most először hívtam meg az A-válogatott keretébe. Ádám rendszeresen szerepel lengyel klubjában, nagyon jól teljesít, ezért szeretném megnézni a mostani edzéseinken. Az edzőtáborban tizenhárom légiós tart velünk, nagyon örülök, hogy mindannyian egészségesek és jól felkészítettek. Az NB I-ből tizenegyen lesznek a keretben, többségük szintén rendszeresen játszik az együttesében. Úgy vélem, nagyon jó az itthon és a külföldön szereplő labdarúgók összetétele, ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van.”

A német szakember szerint fontos, hogy az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott erős ellenféllel szemben tarthat erőfelmérőt.

„Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat, mondhatom, ezt a pillanatot mindenki nagyon várta már – folytatta Bernd Storck. – A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy nemzetközileg magasan jegyzett, erős riválissal, a FIFA-ranglistán 18. helyen álló Horvátországgal vívhatunk barátságos mérkőzést. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesekben légióskodik, mint az Inter, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a válogatottjuk. Ezen a meccsen lesz lehetőségünk megköszönni a szurkolóknak a selejtezősorozat és a pótselejtező során nyújtott óriási támogatásukat. Boldoggá szeretnénk tenni őket, és megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk. Ezért nagyon profi módon akarjuk felkészíteni a csapatot, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal.”

A szövetségi kapitány az összetartás programjáról is beszélt a szövetség hivatalos honlapjának.

„Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep, azok a játékosok, akiknek még nincsenek meg a teszteredményeik, át fognak esni ezeken a felméréseken, hogy mindenki esetében pontosan lássuk, milyen munkát kell elvégeznie. Ezt követően pedig a horvátok elleni találkozóra való közvetlen felkészülés következik.”

A hivatalos listát látva arra jutottunk, hogy Lovrencsics Gergőt ezúttal védőként is ki kívánja próbálni a kapitány.

A vendégek szövetségi kapitánya, Ante Cacic már korábban kijelölte a keretét, amelyből nem hiányzik egyetlen világsztár sem, vagyis a horvátok a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre.

A Magyarország–Horvátország Eb-felkészülési mérkőzést március 26-án rendezik meg a Groupama Arénában, belépőjegyek korlátozott számban még kaphatók. A mieink edzőtábora vasárnap kezdődik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (Al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

A HORVÁT VÁLOGATOTT IZRAEL ÉS MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszín és az ellenfél még nem ismert
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik