Válogatott: Győznünk kellene Portugáliában – Storck

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 10:03
null
Bernd Storck kapitány meglepetésre is készül: lesz változás a csapatban (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatott március 25-én Portugáliában lép pályára világbajnoki selejtezőn. A mérkőzés a mieink számára döntővel ér fel, Bernd Storck szövetségi kapitány szerint csapatának Lisszabonban helyt kell állnia, a játékosoknak háttérbe kell szorítaniuk egyéni érdekeiket.

 

„Számunkra döntővel ér fel a portugálok elleni selejtező – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. – Az eredmény megmutatja, merre tovább. A csoportelső svájciak mögött öt pont a hátrányunk, ez viszonylag sok. Ahhoz, hogy kijutási esélyeinket életben tartsuk, győznünk kellene. Meg kell állnunk a helyünket az oroszlán barlangjában. Ellenkező esetben sajnos az Eb-győztes mögött is öt pontra duzzad a lemaradásunk. Egyébként is nehéz dolgunk lenne, de így főleg az lesz. Mint mondtam, döntővel felérő összecsapást játszunk. Mondjuk ki: jó játékra törekszünk, és szeretnénk győzni. Ez fontos.”

A német szakember fejében már körvonalazódik a keret, amelyben lesznek változások.

„Azért változtatok, mert már a jövő is a szemem előtt lebeg. Nem kell azonban eget rengető átalakításra gondolni. Hogy érthető legyen: egy meccsre huszonhárom tagú kerettel készülünk, hárman kapusok. A mezőnyjátékosokból tízen a kispadra szorulnak, közülük csak hárman játszhatnak, ezért aztán törvényszerű, hogy heten elégedetlenek a helyzetükkel. Erre fel kell készülni. Döntéseket kell hoznom, amelyek adott esetben megrázók lehetnek, de mindig is arra törekedtem, hogy a játékosaimmal nyíltan, őszintén beszéljek. Érdemes e tekintetben a svédek elleni vesztes mérkőzést ismét felidézni: csalódott voltam néhány játékosom miatt, többet reméltem tőlük” – tette hozzá Storck.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYÁVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT – AMELYEN BŐVEBBEN IS BESZÉL A PORTUGÁLOK ELLENI FELKÉSZÜLÉSRŐL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik