Válogatott: Görögországban és Észtországban is győzelemre játszunk – Kovács I.

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 12:05
null
Kovács István teljesen más mérkőzésre számít Athénban (Fotó: AFP)
A magyar labdarúgó-válogatott a következő napokban Görögország és Észtország ellen is pályára lép a Nemzetek Ligájában. A Mol Vidi FC középpályása, Kovács István a székesfehérvári klub honlapjának adott interjút a mérkőzések előtt.

„A keret nagyobb része ugyanaz, mint legutóbb, ez pedig abból a szempontból mindenképp könnyebbséget jelent számunkra, hogy már ismerjük az új szakmai stábot, vagyis immár sokkal kevesebb időt kellett a bemutatkozásra fordítani – kezdte az Európa-liga csoportkörében szereplő magyar együttes játékosa, majd elmondta, hogy jól telt a felkészülés a két mérkőzésre. – A felkészülésünket is megkönnyítette az, hogy immár van személyes tapasztalatunk a görög válogatottról, azzal azonban tisztában vagyunk, hogy péntek este Athénban, ahol vélhetően több tízezer hazai drukker lesz a stadionban, teljesen más meccs vár ránk, mint legutóbb Budapesten.

A 26 éves középpályás elmondta, hogy a Vidivel volt módjuk megtapasztalni az athéni hangulatot az AEK elleni idegenbeli találkozón, de biztos benne, hogy sok magyar is elkísérte a csapatot, és értük is, valamint az itthonról szorítókért is szeretnének minél jobb eredményt elérni.

„Úgy gondolom, hazai pályán sokkal veszélyesebben, bátrabban fog játszani Görögország, mint tette azt Budapesten, ahol olyan érzésem volt, főleg az első félidőben, hogy egy kicsit lebecsültek bennünket. Az észtekkel egyelőre még nem foglalkoztunk, előbb a görögök elleni akadályt kell sikeresen vennünk, ezt követően lesz egy kis időnk arra, hogy felkészüljünk a hétfő esti, tallinni feladatra is. Sportemberek vagyunk, így nem is lehet más a célunk, mint az, hogy a két idegenbeli meccsen a lehető legtöbb pontot, azaz hatot szerezzünk. Nyilván aztán alakulhat úgy a mérkőzés, hogy adott esetben mondjuk egy athéni döntetlennel is elégedettek lehetünk, de előre biztos, hogy nem írnám alá a görögök ellen az egy pontot idegenben."

A magyar válogatott péntek este 20.45-től csap össze Görögországgal, majd három nappal később az észt válogatottal játszik a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában.

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT
Az októberi program

Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Finnország–Görögország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 2 2 2–0 +2 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0 3
3. Görögország 2 1 1 2–2 0 3
4. Észtország 2 2 0–2 –2 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orban (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Holender Filip (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik