Válogatott: Gera, Guzmics és Szalai csatlakozott; újabb sérült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 12:37
Az Eb-re készülő magyar labdarúgó-válogatott kerete szombaton három játékossal bővült, miközben egy újabb sérülés is gondot okozhat Bernd Storck szövetségi kapitánynak.

 

Az U21-es válogatott ellen 4–0-ra megnyert pénteki edzőmérkőzést követően szombaton a pihenésé volt a főszerep Bad Kleinkirchheimben. Délelőtt két csoportban tartott regeneráló edzést a játékosoknak a Bernd Storck vezette edzői stáb. Az ebéd és a csendes pihenő után a játékosok a hotel wellness-részlegének használatával folytatták a feltöltődést.

Szombaton az ötnapos plusz szabadsága után csatlakozott a társakhoz Gera Zoltán, illetve Guzmics Richárd és Szalai Ádám, míg vasárnap megérkezett az edzőtáborba Kleinheisler László is. Guzmics kihagyta a Wisla Kraków délutáni utolsó mérkőzését, amelyen csapata idegenben nyert a Podbeskidzie ellen 4–3-ra. A Wisla ezzel az alsóház első helyén végzett a lengyel bajnokságban. Szalai Ádámot nem nevezték a Hannover Bayern München elleni mérkőzésére, amelyen idegenben szenvedett 3–1-es vereséget a már korábban kieső csapat – írta beszámolójában az mlsz.hu.

A többi légiós a jövő héttől készülhet együtt a válogatott kerettel.

Az edzőtábor vasárnap délelőtt edzéssel folytatódott, amelyre kerékpárral ment a csapat – derült ki az MLSZ Twitter-bejegyzéséből.

A Vasas játékosa, Korcsmár Zsolt ezen a gyakorláson már nem végezhetett teljes értékű munkát. Mint jeleztük, a védőt pénteken, az U21-es csapat elleni edzőmeccsen combsérülés miatt kellett lecserélni. Bár bízhatunk benne, hogy nem súlyos az eset, de a sérültlistára immár Korcsmár is felkerült, a pénteken érzett fájdalom ugyanis nem múlt el.

Úgy tudjuk, Korcsmárra a válogatott keret jövő heti hazaérkezését követően MRI-vizsgálat vár, addig könnyített munkát végez, mert továbbra is fájlalja a combját. Kérdéses, hogy az Elefántcsontpart elleni meccsen pályára léphet-e.

Korcsmárral tovább szaporodott a sérültek száma az ausztriai edzőtáborban, rajta kívül a korábban megsérült Németh Krisztián, Elek Ákos és a bokáját fájlaló Lang Ádám küzd kisebb-nagyobb problémákkal.

Guzmics, Szalai és Gera csatlakozott a kerethez (Fotó: mlsz.hu)
Guzmics, Szalai és Gera csatlakozott a kerethez (Fotó: mlsz.hu)

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE (Dőlttel jelöltük a később csatlakozókat)
Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Getafe – Spanyolország)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos
(Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)
Támadók: Dzsudzsák Balázs
(Bursaspor – Törökország), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20., 18.00: Magyarország–Elefántcsontpart
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG
EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik