Válogatott: Felkészültünk, semmit sem bízunk a véletlenre – Rossi

Vágólapra másolva!
2019.05.16. 14:05
null
Marco Rossi nagyon boldog lenne, ha a válogatott hat pontot gyűjtene júniusban (Fotó: Földi Imre)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kerethirdetés után az újságírók kérdésére is válaszolt a Telkiben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Az olasz szakember elmondta: örülne hat pontnak a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkön, és jól felkészültek az ellenfelekből.

 

A sajtótájékoztató elején Marco Rossi elmondta, Kádár Tamás és Kleinheisler László játéka sérülés miatt kérdéses, és kitért Sallai Rolandra is, aki nem tagja a keretnek, mert fél év kihagyás után még keveset játszhatott visszatérése óta, de a szeptemberi keretben számít rá.

„Kádár Tamást személyesen megnéztem Kijevben, sajnos negyven perc után le kellett cserélni, izomsérülést szenvedett. Szeretne játszani a válogatottban, ezért kértük a klubját, hogy engedélyezze az itthoni regenerációját” – tért ki Kádár helyzetére a kapitány.

„A Magyar Kupa döntője után, május huszonhetedikén, hétfőn találkozunk Telkiben, s másnap kezdjük a felkészülést az azeriek elleni meccsre. Sok időnk lesz, a szokásosnál több, ami jó, a taktikai elemek gyakorlása szempontjából fontos dolog. Az idény végén járunk, fáradtak a játékosok, de ez az ellenfélre is igaz. A játékosok többsége tizenkilencedikét követően szabadul el klubjától, lesz egy hét pihenője mindenkinek, utána kezdjük a felkészülést” – ismertette a keret programját Rossi.

A kapitány jövő héten szűkíti a keretét, a létszámcsökkentés után a tervek szerint 22 mezőnyjátékos és 4 kapus marad a csapatban.

„Elmondtam már százszor, elmondom százegyedszer is: Szlovákia ellen nem játszottunk rosszul, három-négy hiba döntötte el a mérkőzést. A horvátok ellenünk követtek el ugyanennyi hibát, s ha azokat nem használjuk ki, akkor most azt kellene hallgatnom, hogy két rossz meccset játszottunk. A végeredmény igazolja a teljesítményt” – mondta a kapitány visszatérve a legutóbbi két mérkőzésre.

A kapitány Szoboszlai Dominikkel és az utánpótlás-válogatottakkal kapcsolatban is kapott kérdésre válaszul elmondta: figyelik a fiatalokat, és a Salzburg játékosának meghívása jó döntés volt.

„Szoboszlairól tudtuk, hogy különleges tehetség, a beválogatása és a csatasorba küldése márciusban jó döntés volt. Természetesen további fejlődésre van szüksége, neki és az utánpótlás-válogatottban játszó többi fiatalnak is, akiket folyamatosan figyelünk” – jelentette ki a tréner.

Szintén újságírói kérdésre felelve elárulta, mit vár a következő mérkőzésektől, hány ponttal lenne elégedett.

„Annak örülnék, ha hat pontot össze tudnánk gyűjteni, de nem akarok fellengzősnek tűnni. Kötelességünk nyerni, főleg Azerbajdzsán ellen, de tizenegy labdarúgó játszik tizenegy ellen, és a kimenetel mindig kétséges. A horvátok elleni siker után azt mondtam, hogy az azeriek elleni győzelemmel kell folytatnunk. Baki nem könnyű helyszín, idegenben leszünk, nagyon magas a páratartalom, ami számunkra szokatlan lehet, de meg kell próbálnunk megnyerni a meccset” – fogalmazott Rossi.

A kapitány elárulta, alaposan tanulmányozta az azeri válogatottat, s név szerint ismeri a játékosokat. Erre vonatkozóan kapta a kérdést, ki nyújtott neki ebben segítséget.

„Senki, aki máskor nem szokott. Több mérkőzésüket megnéztük videón, különös tekintettel az utolsó két meccsükre. Fontos, hogy nemrég váltottak kapitányt. A horvátoktól elszenvedett kettő-egyes vereségüket és a Litvánia elleni találkozójukat megnéztem. Egy támadójuk, Szedajev és két középpályásuk a spanyol bajnokságban játszik. Általában 4–3–3-as vagy 4–1–4–1-es felállásban játszanak, ezt tudják variálni. A védelmük stabil, erre építkezve próbálnak meg támadni. Még egyszer mondom, felkészültünk, semmit nem bízunk a véletlenre” – árult el részleteket az azeriek elleni készüléséről Marco Rossi.

A magyar válogatott június 8-án Bakiban Azerbajdzsán ellen, három nappal később Budapesten Wales ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

A MAGYAR KERET AZERBAJDZSÁN ÉS WALES ELLEN
KAPUSOK
: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting KC – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Bódi Ádám (Debreceni VSC), Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (FC DAC 1904 – Szlovákia), Zsótér Donát (Újpest FC)

AZ E-CSOPORT MENETRENDJE
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–30 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik