Válogatott: Feczesin Róbert bekerült Marco Rossi keretébe!

Vágólapra másolva!
2019.09.30. 14:47
null
Feczesin 8 év után újra kerettag (Fotó: Török Attila)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. Hosszú idő után újra meghívót kapott Feczesin Róbert, valamint Tamás Krisztián is.

A magyar válogatott október 10-én Splitben Horvátország ellen lép pályára, három nappal később pedig Azerbajdzsánt fogadja Budapesten a Groupama Arénában – jelen állás szerint „zárt kapus” mérkőzésen, de gyerekekből álló szurkolók előtt.

SZAVAZÁS

Hogyan pótolja Marco Rossi Splitben az eltiltott Nagy Ádámot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Könnyen előfordulhat, hogy az azeriek már úgy érkeznek Budapestre, hogy matematikai esélyük sem lesz a továbbjutás kiharcolására: ehhez csütörtökön Szlovákia Wales elleni győzelme mellett arra lesz szükség, hogy a horvát–magyar meccs ne legyen döntetlen.

A kerethirdetés délután háromkor vette kezdetét, ám előtte negyedórával az MLSZ hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be: nyolc év után ismét magára öltheti a válogatott mezét Feczesin Róbert, az Újpest FC támadója, aki az idényben eddig három bajnoki mérkőzésen szerepelve négy gólt szerzett.

Szintén ott van a keretben Tamás Krisztián, a ZTE FC védője. A szövetségi kapitány a két visszatérő játékosnak azért küldött meghívót, mert klubjaikban rendszeresen játszanak és jó teljesítményt nyújtanak.

„Nagyjából ugyanazokat a játékosok hívtam, akiket legutóbb is. Most huszonhárom mezőnyjátékosunk és három kapusunk van. A változások oka, hogy két játékosunk eltiltott, Baráth Botond és Nagy Ádám, valamint négyen a sárga lapok miatt eltiltás közeli helyzetben vannak. Megjegyzem, az utóbbi időben mintha kissé túl könnyen osztogatnák a sárga lapokat nekünk a játékvezetők” – mondta a kapitány a kerethirdetésekor.

FECZESIN MEGLEPŐDÖTT
„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét válogatott meghívót kaptam. Bevallom őszintén, hogy nem is számítottam erre, de nagyon örülök, hogy harminchárom évesen is ilyen formában tudok lenni és hogy így tudtam elkezdeni az idényt az Újpestben. A válogatott keretében lenni mindig is különleges érzés és hatalmas megtiszteltetés volt számomra, és ez ezúttal sincs másképp. Izgatottan várom, hogy vasárnap megkezdjük a közös munkát” – mondta a válogatottban legutóbb nyolc évvel ezelőtt, 2011 novemberében szereplő Feczesin Róbert az mlsz.hu-nak.

„Azért döntöttem Tamás Krisztián meghívása mellett, mert volt már tavaly kerettag, de az előző szezonban a Vidiben nem játszott sokat, az utóbbi időben viszont a ZTE-ben rendszeresen játszik és csapata egyik legjobbja minden alkalommal. Feczesin Róbertet természetesen régóta ismerem, és mindig is kedveltem a játékát. Igazi csapatjátékos, aki a csapatért dolgozik a pályán, nagyon jól fedezi a labdát és rendkívül technikás is, így nagy segítségére lehet a válogatottnak, ha Szalai Ádámmal valami történne vagy fáradt lenne. Tudom, hogy Róbert nem fiatal játékos, de nagyszerű formában van, és sokat segíthet nekünk” – fogalmazott Marco Rossi.

Újságírói kérdésre a kapitány kitért Nagy Ádámra is, és elismerte, hogy a kialakult helyzet miatt – vagyis azért, mert a bristoliak dühösek, amiért sérülten kapták vissza Nagyot a legutóbbi válogatott meccsek után – őt terheli a felelősség.

Engem terhel a felelősség, amiért Szlovákia ellen pályára küldtem, hiszen nem volt olyan fizikai állapotban, hogy maximális teljesítményt nyújtson. Ezt a hibát aztán még tetéztem is, amikor Pátkaira cseréltem le, mert ő sem volt maximális fizikai állapotban. Talán ha mást küldök be helyette, akkor lehet, hogy döntetlenre kihozzuk, vagy megnyerjük a mérkőzést. Ezért engem terhel a felelősség, a játékosokat nem illeti elmarasztalás” – árulta el a kapitány, aki elmondta, Nagy gyakorlatilag felépült.

„Ádám a hétvégi bajnokiján játszani fog, de eltiltása miatt az első válogatott meccsen nem számíthatok rá, remélem, Azerbajdzsán ellen igen. Ami Sallai Rolandot illeti: edzőjével beszéltem, lebegtette a lehetőségét annak, hogy többet játszatja, de ez nem történt meg. Roland az első meccsen nem játszhat, de a másodikon, remélem, majd ott lesz” – osztotta meg tapasztalatait a kapitány, és kitért a két mérkőzésen szerezhető pontok terén az elvárásaira.

A VÁLOGATOTT KAPUJÁBAN

Lapunk kérdésére Marco Rossi elárulta, jelenleg két olyan védőt tud említeni, aki a jövőben eséllyel pályázhat a válogatott meghívójára, ha tartja jelenlegi fejlődési ütemét.

„Vannak nehézségek új védők keresésekor. Magyarországon és külföldön is folyamatosan figyeljük a szóba jöhető játékosokat, de a jelenleg meghívottaknál jobb játékosok most nincsenek. Két olyan védő van, aki ha még fejlődik és javul, akkor számolni lehet vele: Pávkovics Bence és Szalai Attila. Előbbi már volt is kerettag korábban. Harmadikként még ott van a Luganóban játszó Kecskés Ákos, de vele kapcsolatban én úgy látom, hogy dinamika terén nehézségekkel küszködik”– mondta Rossi.

„Azerbajdzsán ellen kötelező a három pont. Ha a horvátok úgy játszanak, ahogy tudnak, akkor nagyon nehéz lesz akár egy pontot is szerezzünk ellenük. Alázattal kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, és akkor lehet esélyünk. Ha most kijelenteném, hogy három pontért megyünk a horvátokhoz, az nagyképűség lenne, ráadásul az egy pontot is nagyon nehéz lesz elhozni” – mondta Rossi, majd röviden vázolta a csapat felkészülési menetrendjét is.

„Hétfőn még a fél csapat nem lesz ott az első edzésen, csak estére fut be mindenki. Kedden két edzés lesz, szerdán meg egy főpróba jellegű tréninggel készülünk a horvát válogatott ellen. Az azeriek elleni mérkőzés előtt már csak egy edzésünk lesz” – fogalmazott Rossi.

A kerettagok október 6-án, vasárnap este találkoznak Telkiben, majd október 9-én, szerdán utazik a csapat Splitbe, a Horvátország elleni mérkőzés helyszínére.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE HORVÁTORSZÁG ÉS AZERBAJDZSÁN ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

EB 2020, SELEJTEZŐ

E-CSOPORT
Október 10., csütörtök

20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales

Szabadnapos: Azerbajdzsán

Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország

Szabadnapos: Szlovákia

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 5 3 1 1 10– 5 +5 10
2. Szlovákia 5 3 2 9– 7 +2 9
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 7– 6 +1 9
4. Wales 4 2 2 4– 4 0 6
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik