Válogatott: februári törökországi edzőtábor, Pintér újoncokra is számít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 18:17
null
Pintér Attila a jövőben is rendszeresen egyeztet az NB I-es edzőkkel (Fotó: mlsz.hu)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki, NB I-es edzőkkel és klubvezetőkkel történt egyeztetése után elmondta, hogy február elején nyolc-kilenc napos törökországi edzőtáborba utazhat a nemzeti csapat. A szakember hozzátette, a külföldi játékosok megkérik majd klubjukat, hogy néhány napra ők is csatlakozhassanak a kerethez. Hivatalos keret még nincs a jövő hét eleji összetartásra, de egyre több meghívottra derül fény.

„Nagyon örülök, hogy az edzők, technikai igazgatók, tulajdonosok ilyen pozitívan álltak a dolgokhoz. Az elmúlt években is tettünk néhány lépést előre, de ahhoz, hogy újabb lépéseket tegyünk, ilyen összefogás szükséges. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a jelenlévők megértették” – kezdte Pintér Attila az MLSZ Tv-nek az NB I-es edzőkkel tartott megbeszélést követően.

„A közös munkába az is beletartozik, hogy kikérem az edzők véleményét, hiszen csak akkor tudunk egységesen dolgozni, ha ők – akik napi szinten kapcsolatban állnak a játékosokkal – is tesznek javaslatokat, és elmondják, hogy mely futballisták azok, akik segíteni tudnak a válogatottnak. Továbbra is folyamatosan szeretnék kommunikálni az edzőkkel, és megkértem őket, hogy írják fel azoknak a nevét, akik erősségeink lehetnek, mert mi csak a mérkőzéseken látjuk a játékosokat, csak akkor tudjuk levonni a következtetéseket. Olyan futballisták kerülnek majd be, akik minden szempontból méltóak arra, hogy a válogatottban szerepeljenek” – folytatta a szövetségi kapitány.

„Januárban szeretnénk háromszor két napot eltölteni a játékosokkal, február elejére pedig nyolc-kilenc napos edzőtábort tervezünk Törökországban. Több válogatott játékossal is beszéltem már, akik külföldön játszanak, megkérik majd a klubjukat, hogy engedjék el őket a külföldi összetartásunkra, ha nem is egy hétre, de négy-öt napra. Fontos lenne, hiszen a légiósokat is be tudnánk illeszteni abba a munkába, amit az itthon játszókkal addigra már elvégzünk. A bajnokság közben minden második héten találkoznánk, hogy az egymás közti kommunikációt javítsák a játékosok, mind támadásban, mind védekezésben. Szeretnénk, ha több játékrendszerben is tudnánk játszani, mert lesznek olyan mérkőzések, amikor nekünk kell alkalmazkodnunk az ellenfélhez, amelynek ki kell használnunk a gyenge pontjait, hogy eredményesek legyünk” – tette hozzá Pintér.

Hivatalos keret még nincs, de egyre több meghívottra derül fény. A dvsc.hu arról ír, hogy Korhut Mihály, Lázár Pál, Szakály Péter és Verpecz István utazhat az MLSZ edzőközpontjába. A nyugat.hu pedig úgy tudja, három szombathelyi játékos, Guzmics Richárd, Radó András és Bosnjak Predrag produkciója is érdekli Pintért (Rózsa Dánielre is számítottak volna, de a kapus sérült).

Mindenképp érdekesség Bosnjak meghívása: a 28 éves, szabadkai születésű balhátvéd a nyáron kapta meg a magyar állampolgárságot. A magyar-szerb futballista a nyáron szerződött az NB II-es Veszprémből a Haladáshoz, ahol az ősszel kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott.

Az újpestiek arról adtak hírt, hogy Simon Krisztián is ott lehet az összetartáson, a Diósgyőrnél Elek Ákos, Futács Márkó és Kádár Tamás meghívását jelentették be, míg Benczés Miklós Lencse Lászlót ajánlotta Pintér figyelmébe.

„Úgy veszem, hogy ez egy jó lehetőség, de tudom, hogy azért még nagyon sokat kell tennem, hogy ténylegesen válogatott labdarúgónak mondhassam magam. Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, ráadásul a kétnapos összetartás az itt kapott egyéni edzéstervembe is beleillik, és persze nagyobb kedvvel mozgok Telkiben a válogatott kerettel, mintha egyedül kéne végeznem az előírt gyakorlatokat" – mondta Simon Krisztián pár perccel azután, hogy értesült a meghívásról.

Mint arról már beszámoltunk, a nemzeti együttes kerete felkészülési edzőtáborozást tart Telkiben január 6-án és 7-én.

Pintér egyébként13-án és 20-án is összehívja a rendelkezésre álló játékosokat.

Az év első hónapjának edzőtáborozásai kétnaposak lesznek, míg a folytatásban egy-egy hétfői napra korlátozódna a keret közös gyakorlása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik