Válogatott: Ezért kell új szövetségi kapitány... – Csányi Sándor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 22:14
null
Csányi Sándor nagyon csalódott, ennél többet várt (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a magyar válogatott Luxemburgtól elszenvedett 2–1-es veresége megmutatta, miért van szüksége új szövetségi kapitányra.

 

„Ezért kell új szövetségi kapitány... Mit lehet erre mondani? Nagyon csalódott vagyok. Hogy mit vártam? Annál biztosan lényegesen többet, mint amit láthattunk. Lehet, hogy a kiállítás is befolyásolta a mérkőzés alakulását, de lássuk be, már előtte sem azt láttuk a pályán, amire talán számítottunk. Luxemburg futballozott, mi alárendelt szerepet töltöttünk be. Hogy új csapatra van-e szükség? Ez nem az én dolgom, ezt már az új szövetségi kapitány feladata eldönteni" – mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor Luxembourgban.

„Sajnos egy kiállítás még Luxemburg ellen sem fér bele, Lovrencsics piros lapja befolyásolta a találkozó alakulását – mondta az M4 Sportnak a lefújást követően Szélesi Zoltán. – Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, nem szabad újra elkövetni. Ez a meccs rávilágított bizonyos dolgokra. A párharcokra jobban kell figyelni, pontosabb játékra van szükség. A labdavesztések számát csökkenteni kell. Természetesen minden vereség megviseli az embert, így ez is. A 4–3–3 nem Georges Leekens miatt volt, én gondoltam ki.”

A második félidő elején kiállított Lovrencsics Gergő érthetően szomorúan nyilatkozott a meccs után.

„Szégyellem magam! – mondta a Nemzeti Sportnak Lovrencsics Gergő. – El sem tudom mondani, mennyire rosszul érzem magam. Kiszúrtam a társaimmal, és mindenkivel, aki azért dolgozik, hogy ez a csapat sikeres legyen. Tudom, hogy nehéz helyzetbe hoztam a csapatot, a srácoknak majdnem egy félidőt emberhátrányban kellett játszaniuk miattam.”

„A szurkolók most is sokan eljöttek buzdítani minket, miattuk is sajnálom. Az első félidei sárga is bántott, nem volt szándékos mozdulat, de eltaláltam az ellenfél fejét, és mivel a Magyar Kupa-döntőben fejsérülést szenvedtem, ez az eset különösen rosszul esett” – tette hozzá, majd kitért a második sárgájára is:

„Abban a pillanatban nem tudatosult bennem, hogy volt már egy sárgám. Hülyeséget csináltam, nagyon sajnálom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik