Válogatott: Eppel, Bognár és Csiki is Storck keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 15:07
null
Korhut, Lang és Fiola ismét bekerült Storck keretében (Fotó: mlsz.hu, archív)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kijelölte azt a tizennyolc fős keretet, amely augusztus 22-étől egyhetes összetartáson vesz részt Telkiben – adta hírül a szövetség honlapja, az mlsz.hu.

 

A magyar válogatott a sikeres Európa-bajnokságot követően szeptember 6-án kezdi meg szereplését a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. A vb-re a házigazda Oroszország mellett mindössze 13 európai csapat kvalifikálja magát – a csoportgyőztesek mellett a nyolc legjobb második helyezett pótselejtezős párharcainak győztesei. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, Feröer, Lettország és Andorra lesznek a magyar válogatott riválisai.

Az első ellenfelünk Feröer lesz szeptember 6-án, Tórshavnban. A feröeriekkel az előző Eb-selejtező sorozatban is egy csoportban szerepeltünk, 2014 októberében, Dárdai Pál irányításával, nagy csatában 1–0-ra győztünk Tórshavnban, majd egy évvel később, a Groupama Arénában – már Bernd Storck vezetésével – 2–1-re nyertünk, utóbbi mérkőzést Böde Dániel duplája döntötte el. A szeptember 6-i selejtezőre való felkészülés két részből áll. Augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben, kiegészülve néhány olyan labdarúgóval, aki az elmúlt időszakban mutatott teljesítményével felhívta magára a szövetségi kapitány figyelmét, és most bizonyíthatja, hogy érdemes számolni vele a keretben. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben – írja az mlsz.hu.

Az első héten hét, Európa-bajnokságot is megjárt játékos vesz részt a munkában, a visszavonulását nemrégiben bejelentő Király Gáborra és Juhász Rolandra már nem számíthat a szövetségi kapitány, Gera Zoltán viszont jelezte, hogy továbbra is a csapat rendelkezésére áll, ezért ő ezúttal is tagja a keretnek. Hat olyan fiatalt találunk a névsorban, aki még szerepelhetne az U21-es korosztályos válogatott keretében, és érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, akik a bajnokságban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, mint a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton támadója, Kovács István.

Bernd Storck az mlsz.hu-nak elmondta: az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik, az edzőtábor utolsó napján egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz. A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a néhány napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

„A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban” fogalmazott a kapitány.

A pénteki edzőmeccset követően a játékosok egy része az U21-es kerethez csatlakozik, míg a Feröer elleni közvetlen felkészülést megkezdő keret tagjai – a légiósokkal kiegészülve – egy pihenőnap után, vasárnap folytatják a munkát.

„Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezen kívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja”
– tette hozzá Bernd Storck.

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Kovácsik Ádám (Videoton)
Védők
Baki Ákos (MTK Budapest)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (Debreceni VSC)
Lang Ádám (Videoton)
Középpályások
Bognár István (Diósgyőri VTK)
Csiki Norbert (Gyirmót FC)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)
Támadók
Böde Dániel (Ferencváros)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik