HIRDETÉS
HIRDETÉS
KAMLER JÁNOS 2016.10.12 09:54 Frissítve: 2016.10.12 11:18

Válogatott: Elég sokan leírtak engem a közelmúltban – Szalai

A Svájc ellen idehaza 3–2-re elveszített világbajnoki selejtezőn duplázott, hétfő este Rigában pedig beállította a 2–0-s végeredményt Szalai Ádám – 2014 augusztusa óta először fordult vele elő, hogy egymást követő két tétmérkőzésen gólt szerzett.

HIRDETÉS
Szalai Ádám Rigában is gólt szerzett (Fotó: Veres Viktor)

 

„Igen, hiányzott már ez az érzés, de hogy így legyen, azért keményen kellett dolgoznom – mondta a Nemzeti Sportnak lettországi világbajnoki selejtező másnapján válogatottunk 28 esztendős középcsatára, Szalai Ádám. – A nyári Európa-bajnokság élménye és pozitív energiája óriási lökést adott nekem a felkészüléshez, és most meglátszik az elvégzett munka eredménye, aminek nagyon örülök.”

Csaknem hét éve kirobbanthatatlan Európa egyik legerősebb bajnokságából, a német élvonalból, megjárta a Bajnokok Ligáját is (még a Schalke futballistájaként), akadtak kifejezetten jó és kevésbé jó szezonjai a Bundesligában. Úgyhogy kritizálták őt idehaza, meg nem is…

„Elég sokan leírtak engem a közelmúltban, egyesek szerint semmi keresnivalóm a Bundesligában – folytatta Szalai Ádám. – A nyári felkészülést a hannoveri kölcsönadásomból visszatérve kezdtem el a Hoffenheimnél, körülbelül a harmincadik lehettem a sorban. Innen próbáltam és próbálok a folytatásban is minél feljebb kapaszkodni, immár folyamatosan a keret tagja vagyok, az eddig lejátszott hat bajnoki mérkőzésünkből hármon pályára léptem, gólt is lőttem.”

Igencsak nehéz bekerülni a Bundesliga hetedik helyén veretlenül (két győzelem, négy döntetlen) álló sinsheimi együttes kezdőcsapatába, mást ne mondjunk, Eduardo Vargas mindössze két meccsen kapott lehetőséget Julian Nagelsmann vezetőedzőtől – pedig ő a Copa América-győztes chilei válogatott csatára.

„Ilyen a futball – mondta erre a magyar labdarúgó. – Minden edzőnek más elképzelése van arról, hogyan lehet a legeredményesebb csapatával, és ha az általa elképzelt szerkezetbe nem fér be valaki, el kell érnie, hogy a helyzete kedvezően alakuljon. A válogatottnál játszottunk egy-, illetve legutóbb a lettek ellen kétcsatáros felállásban, mindkét szerkezetben igyekeztem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. De ez a legkevésbé sem jelenti azt, hogy ha az egyik edző játékrendszerében megkapom a lehetőséget, a másiknál automatikusan jár. Úgyhogy minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy a jövőben Bernd Storck szövetségi kapitánynál, valamint klubedzőmnél, Julian Nagelsmann-nál is minél több lehetőséget kapjak a mérkőzéseken.”

Svájc és Lettország ellen gólokkal viszonozta Bernd Storck bizalmát, szombaton a Freiburg ellen szívesen megtenné Nagelsmannéval is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS