Válogatott: Egész májusban velünk lehet – Storck a Németh-ügyről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.31. 08:06
null
Németh Krisztián már a májusi felkészülés elejétől a válogatottal lehet (Fotó: Hegedüs Gábor, archív)
A Kansas Citytől távozó, 23-szoros magyar válogatott labdarúgó, Németh Krisztián szerződtetését szombaton jelentette be új klubja, a katari al-Garafa. Az átigazolás hírére Bernd Storck szövetségi kapitány reagált a Nemzeti Sport megkeresésére.

 

„Ha egy játékos érdeke a klubváltás, én támogatom, ugyanakkor a legfontosabb, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon" – mondta Németh Krisztián katari szerződése kapcsán Bernd Storck szövetségi kapitány.

A szakember hozzátette, a nyári Európa-bajnokságra történő felkészülés szempontjából még hasznos is lehet a támadó átigazolása.

„A katari bajnokság áprilisban véget ér, ez pedig azt jelenti, hogy Németh Krisztián egész májusban velünk készülhet" – fogalmazott Storck.

A katari élvonalban jelenleg 8. helyen álló al-Garafa április közepén játssza utolsó bajnoki meccsét. Ezzel szemben Németh előző csapata, a Sporting Kansas City csak márciusban kezdi meg az új idényt Amerikában, amely az Eb alatt is tart majd, vagyis alighanem csak nem sokkal a kontinenstorna előtt, a felkészülés hajrájára engedték volna haza a válogatotthoz a támadót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik