Válogatott: Dárdait mindenki elfogadja, maradjon - Garami

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 11:48
Személyes kötődésük mellett általános elfogadottsága és gyors szakmai eredményei miatt is szeretné az MTK veterán edzője, Garami József, hogy Dárdai Pál folytassa a kapitánykodást. A tréner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Dárdai stabilizálta a csapatot, amely mutatott bátor játékot is; Garami szerint a hazai edzőkben megrendült a bizalom, ő maga pedig semmiképpen nem vállalna már kapitánykodást, amire már a legutóbbi felkérésekor is nemet mondott.

„A magam részéről szeretném, ha vállalná szövetségi kapitányként a folytatást, mert kevés olyan magyar edző van most, akit elfogadnak a játékosok, a közönség és a szakma. Ráadásul jó szerepléssel ezúttal ki lehetne jutni az Eb-re. Nincs ugyanakkor könnyű helyzetben, mert bár a szövetségi kapitánykodás csodálatos feladat, amiről nehéz lemondani, fiatal trénerként más szempontjai is vannak, miközben ezeket az érzéseket a későbbiekben is tudná még pótolni. Hamar dönteni fog a családjával" – fogalmazott Garami.Garami.

„Hogy követheti-e magyar edzőkolléga Dárdait a kapitányi székben, ha nem marad? Ez nagyon nehéz kérdés, mert a társadalom szemében lejáratódott a futball, s mi, akik itt dolgozunk a magyar labdarúgásban, annyi hibát követtünk már el mindenki szeme láttára, hogy most nem bíznak bennünk. Fontos lenne, hogy elfogadott kapitányunk legyen, ehhez pedig erős egyéniségű szakemberre lesz szükség. Hogy én mit mondanék, ha mégis megkeresnének? Én már voltam a porondon egyszer, és háromszor kértek fel, ebből kétszer végül nem engem választottak, harmadszorra meg már nem is vállaltam, ezen én már túl vagyok" – jelentette ki az MTK trénere.

„Valóban szoros viszony és szakmai egyetértés van Dárdai Pál és énközöttem: még Palcsi édesapja is volt a játékosom. Nagyon örülök, hogy egy pécsi fiú – mert ő az, bárhol is dolgozik éppen – ilyen szép eredményeket ért el játékosként és ilyen jó hatással volt a válogatottra nemcsak mentálisan, hanem szakmailag is. Nem volt véletlen a jó Eb-selejtezős szereplése: stabilizálta a csapat játékát, megtalálta a kulcsembereket, másrészt láttam a válogatottól bátor játékot is bizonyos meccsidőszakokban. Van még néhány játékos, aki sérülés miatt nem állt a rendelkezésre, de a válogatottban ott lenne a helye, meg néhány fiatalnak alulról még be kellene érkeznie idővel, akkor lehet majd ennél ütőképesebb a társaság" – jelezte Garami József a műsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik