H. Á. 2020.02.19 16:31 Frissítve: 2020.02.19 16:55

Válogatott: Cseri, Batik, Eppel és Otigba bekerülhet, Feczesin nem

Orbán Willi felépülőben, Kádár Tamást a tartalékokhoz száműzték, Dzsudzsák Balázs feljebb lépett, Nikolics Nemanja hazatért, Feczesin Róbert a másodosztályba igazolt. Sok minden történt a március végi, bolgárok elleni magyar kerettel kapcsolatba hozható labdarúgókkal, így Marco Rossi szövetségi kapitány biztosan egy kissé újjászervezett csapattal fog nekiesni az első Eb-pótselejtezős ellenfélnek. A DIGI Sport híradójának adott interjújában az olasz szakember elárulta, hogy kik lehetnek új nevek a csapatban, és ki az, aki már biztosan nem számíthat meghívóra.

 

Rossi részletesen elmondta, hogy a bolgárok ellen kikre számít és kikre nem (Fotó: Szabó Miklós)

„Orbán Willivel egy hete beszéltem, már elkezdte a futást, de várnunk kell a március 16-ai kerethirdetésig, reméljük, még előtte elkezd játszani, és behívhatjuk. Kádár Tamás esete komplikáltabb, mert nemcsak hogy nem játszik, de nem is edz együtt a Dinamo Kijev első csapatával. A fizikai felkészültsége jelen pillanatban nem tenné lehetővé, hogy behívjuk, de jövő héten őt is keresni fogom" – nyilatkozta a Sport24-nek Marco Rossi.

Amióta Nemanja Nikolics hazaigazolt Székesfehérvárra, újra felmerült, hogy a 32 éves csatár előbb-utóbb ismét válogatott legyen.

„Nemanja nincs abban a formában és azon a szinten most, február 19-án, hogy meghívót kapjon. Van még egy hónapunk, ha addig állandó csapattag lesz és lövi a gólokat, akkor számításba vehetjük, beszélni fogunk. Én teljesen nyitott vagyok.”

Feczesin Róbert őszi NB I-es gólkirályként igazolt a másodosztályú Vasashoz, így hiába lőtt legutóbb mesterhármast, a válogatottságának lőttek.

„Beszéltem Róberttel, és mondtam neki, hogy sajnos a másodosztályú bajnokság szintje nem vethető össze a nemzetközi labdarúgás színvonalával. Csatárposzton Szalai Ádám az első számú választásom, és akinek a behívásán komolyan gondolkodom, nos, ő Eppel Márton. Bernd Storck csapatában, a Cercle Brugge-ben gólt lőtt, jó teljesítményt nyújt, de nem emiatt hívnám be, hanem azért, mert az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ezt hiányzott belőle. Minden játékosnak, még akkor is, ha olykor hibázik, így kellene futballoznia. Harcoló és sokat futó játékosokat akarok látni a pályán, mert március 26-án erre lesz szükségünk.”

A válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázs az Emírségekben a dobogóesélyes al-Ainhoz igazolt, amelyről azt mondta, olyan, mintha a PSV-ben játszana.

„Nehéz összehasonlítani egy arab csapatot egy európaival, eleve más az időjárás, a páratartalom. De az ottani bajnokság gyorsasága nem éri el az európai topszintet. Dzsudzsák új csapata az egyik legjobb az Emírségekben, már nem a kiesés ellen, hanem új célokért kell küzdenie, volt csapata ellen gólt lőtt, jó teljesítményt nyújtott, és jók voltak a fizikai mutatói. Ha így folytatja, akkor még helye lesz a keretben."

De lesz-e helyük újaknak a keretben? Marco Rossinak a DIGI Sport felvetette, van-e esélye bekerülnie a Mezőkövesddel remeklő Cseri Tamásnak, illetve a fradista Otigba Kennethnek.

„Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy tudnak ezekről a nevekről, talán mert önök is nézik a meccseket, mint én” – válaszolta mosolyogva a kapitány. – „Mert valóban, Cserit és Otigbát is figyeljük. Cseri, noha már 30 felett van, nagyon régóta kiemelkedően teljesít, ő a mezőkövesdi sikerek egyik kulcsa. Otigba visszatért a sérüléséből, és nagy önbizalommal, jól teljesít, gyors és erős védő, Batik Bencével együtt esélyt kaphatnak a válogatott keretében.”

A kapitány tehát, úgy tűnik, minden váratlan eshetőségre fel van készülve, ez pedig mindenképpen jó előjel a március végi bolgár–magyar előtt.

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA

A-LIGA
ELŐDÖNTŐ, MÁRCIUS 26., CSÜTÖRTÖK
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Bulgária, Magyarország és Románia sorsolással, feltöltéssel került a C-ligából az A-liga rájátszásába.

Az elődöntő mérkőzéseit március 26-án, a döntőket március 31-én játsszák le, s amennyiben a magyar válogatott érintett lesz a fináléban – vagyis túljut Bulgárián – akkor a mérkőzést Budapesten rendezik.

2020.09.22 08:19:00

Magyar válogatott KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, PUSZTAI VIOLA (videó), FÖLDI IMRE (fotó)

A Puskás Aréna kulisszái mögé tekinthettünk: fűnyírás, talajmérés, a lelátók alatt megbújó géppark. Így készül a modern futballpálya.

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.

2020.09.09 20:57:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Niko logikus döntést hozott.

2020.09.09 20:54:16

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szerző pengevillanású mondata: »A csend a hősök pihenője.« Értette-e vajon a kötetet végigsilabizáló, -jegyzetelő Sebes Gusztáv ezt a mondatot?