Válogatott: Csányi ennyi esélyt ad a továbbjutásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.07. 14:11
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, ötven százalék esélyt lát a csoportból való továbbjutásra a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

„Nem vagyok tippelgetős típus – szögezte le Csányi Sándor, de aztán mégis vállalkozott arra, hogy a továbbjutásról beszéljen. – Ötven százalék esélyt adok rá.”Csányi Sándor, de aztán mégis vállalkozott arra, hogy a továbbjutásról beszéljen. – Ötven százalék esélyt adok rá.”

„Fontos minden gól vagy megszerzett Eb-pont, de magamban azt a kérdést is feltettem már, hogy ha az ősszel kezdődő újabb selejtezősorozat után világbajnoki kijutást ünnepelhetünk, míg most nyáron, az Európa-bajnokságon meccset sem nyerünk, elégedettek lehetnénk-e. A válaszom úgy szól, hogy igen. Ha a franciaországi torna még »csak« a tapasztalatszerzést szolgálja, és a csapat, a szakmai stáb szerez annyi muníciót , hogy a vb-selejtezőkön sikeres legyen, nekünk most még nem kell a pontokat számolgatni” – tette hozzá az MLSZ elnöke.

A magyarok jövő kedden Bordeaux-ban Ausztriával, négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, majd június 22-én Lyonban Portugáliával találkoznak az Eb-n.

TUD GÓLT RÚGNI? MI TETSZETT CSÁNYINAK NAGY ÁDÁM NÉMET MECCS UTÁNI NYILATKOZATÁBAN? A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik