Válogatott: CR meze? Guzmicsék inkább a szurkolókat választották

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.23. 09:13
null
Guzmicsékat nem különösebben érdekelte C. Ronaldo meze a két válogatott meccse után (Fotó: Korponai Tamás)
Guzmics Richárd, a Wisla Kraków magyar labdarúgója szerint a nyári Európa-bajnoki szereplés a válogatottal egy csodálatos álom beteljesülése volt számára.

 

„Igen. Óriási volt a felhajtás – mondta Guzmics Richárd az onet.pl-nek adott nagyinterjúban, amelyben főleg a kontinensviadalról faggatták. – Már az Eb alatt is hallottuk, gyerekek hagyták ott a számítógépeket, hogy inkább focizzanak. És akik korábban Ronaldók, Messik akartak lenni, most inkább Dzsudzsákra, Királyra hasonlítanának, esetleg még Guzmicsra is.”

A krakkói játékos elmondta, az Ausztria elleni győzelem volt a legmeglepőbb az Eb alatt, hiszen a „sógorok” a selejtezőkön legyőzték Svédországot és Oroszországot is, a középhátvéd szerint azzal a sikerrel sok, Ausztriában dolgozó magyarnak is örömet szereztek.

Guzmics a portugálok elleni meccsre is szívesen emlékszik vissza, ám elismerte, nagyon nehéz volt Nani és Cristiano Ronaldo kaliberű játékosok ellen védekezni, mert ha egy pillanatra nem koncentráltak, rögtön jött a büntetés. A légiósnak feltették a kérdést, a magyar játékosok nem akartak-e Ronaldóval mezt cserélni.

„Nyilvánvaló volt, hogy a döntetlen elkeseríti. A mezcserét senki sem említette, mert egyszerűen senki sem akart odamenni hozzá. A saját szurkolóinkhoz mentünk, hogy velük éljük meg a pillanatot” – nyilatkozta Guzmics, akit az interjú végén megkérdezték a jövőjéről is.

„A télen kaptam egy ajánlatot Kínából, de a Wisla nem fogadta el, szóval még csak le sem ültünk tárgyalni. Most sem különösebben foglalkozom ezzel, nem gondolkozom váltáson, különben nem is tudnék az edzésekre és a meccsekre koncentrálni. Meglátjuk, mi történik, de azt követően, hogy megtanultam lengyelül, nem szívesen mennék el, jól érzem magam itt” – mondta a 29 éves futballista, aki 2014 óta szerepel a Wislában .

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik