Válogatott: Böde gólátlagánál nincs jobb Európában!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.09. 16:24
null
Böde Dániel az Eb-selejtező statisztika-éllovasai között
Böde Dániel csütörtöki duplája nem csak Magyarországon keltett feltűnést: amint arra az UEFA honlapja rámutat, pillanatnyilag a magyar válogatott csatáré a legjobb gólátlag a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében eddig pályára lépő összes labdarúgó között!

 

Mint ismert, Böde Dániel nagyjából két esztendő után lépett pályára a válogatottban: a Fradi támadója a szünetben állt be csütörtök este Feröer ellen, két találatával megfordította a mérkőzést (2–1) – így pillanatnyilag kétgólos a meccsátlaga, ennél jobb egyelőre senkinek sincs.

Rajta kívül hat olyan labdarúgó szerepel a 2016-os Eb selejtezőjének góllövőlistáján, aki eddigi egyetlen mérkőzésén gólt szerzett – de csak egyet. A névsor: Michy Batshuayi (Belgium), Fjodor Szmolov (Oroszország), Sébastien Thill (Luxemburg), Bartosz Kapustka (Lengyelország), Bilal Kisa (Törökország), Ciprian Marica (Románia).

A góllövőlista éllovasa, a 12 gólos Robert Lewandowski (Lengyelország) 1.3 gólos meccsátlagnál tart, az utána következő, 8 gólos Thomas Müller (Németország) kereken 1-esnél.

A fenti ábrán mások mellett ott található a Böde által kétszer mattolt feröeri kapus is: Gunnar Nielsené a legtöbb védés (50) a mostani Eb-sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik