K. Zs. 2019.12.18 10:13 Frissítve: 2019.12.18 10:23

Válogatott: biztos, hogy nem itthon játszunk Bulgáriával

A Bolgár Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy nincs akadálya a VAR-rendszer telepítésének a szófiai Vaszil Levszki Stadionban, következésképp nem cserélik fel a március 26-i Bulgária–Magyarország NL-playoffmérkőzés pályaválasztói jogát.

Fotósok dolgoznak a bolgár Vaszil Levszki Stadionban (Fotó: AFP)

 

A bolgár szövetség az UEFA-tól kapott hivatalos levélre hivatkozva közölte a hírt, megosztva a közvéleménnyel azt is, hogy Alessandro Arduino, az európai szövetség VAR-koordinátora leszögezte: mivel a körülmények adva vannak, a videoasszisztens-rendszer telepítése az UEFA felelőssége.

A beszámoló szerint Arduino határozottan cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az Európa-bajnokságra jutásról döntő playoff Bulgária–Magyarország elődöntőjének – és bolgár továbbjutás esetén a minitorna szintén Szófiában esedékes fináléjának – pályaválasztói jogát felcserélhetik.

Korábban Kiril Domuszcsievnek, a bolgár bajnok Ludogorec tulajdonosának nyilatkozatára hivatkozva számoltunk be arról, hogy a VAR-rendszer telepítése előtt tornyosuló akadályok miatt a meccs akár a budapesti Puskás Arénában is „kiköthet”.

Domuszcsiev szavai nagy visszhangot váltottak ki Bulgáriában is, megszólalt például Bojko Boriszov miniszterelnök is, aki profi futballista múltja ellenére is elvetette a Ludogorec-elnök ötletét a VAR-rendszer bulgáriai telepítésének állami finanszírozására.

„Az állam mindenkiért van. Ezért akartunk demokráciát. Ha azt mondjuk, „az állam”, akkor ne egy külső szereplőt képzeljünk magunk elé, hanem a hazánkat, a saját pénzünket, a saját adóbevételeinket. A nagy kérdés az, vajon a bolgár adófizetők akarnák-e, hogy a befizetéseikből a VAR-rendszerre költsünk azért, mert a klubelnökök nem akarnak a saját zsebükbe nyúlni” – idézi például a dsport.bg Boriszov minapi szavait, kommentárjában megadván a választ a kérdésre: aligha.

Mint ismert, a bolgár–magyar mérkőzés győztese az Izland–Románia csata továbbjutójával vív meg az Eb-döntőbe jutásért március 31-én. Az a meccs már valóban Budapesten lesz – ha túljutunk a bolgárokon.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.