Nemzetisport.hu 2012.08.07 12:06 Frissítve: 2014.10.07 01:27

Válogatott: Benajunnal érkeznek Budapestre az izraeliek

Eli Guttman, az izraeli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét a mieink elleni, jövő szerdai felkészülési mérkőzésre. A névsorban ott szerepel a Chelsea középpályása, Josszi Benajun valamint az egyik legnagyobb izraeli tehetségnek tartott Ben Szahar is.

 

Az izraeli válogatottnak kétségkívül Josszi Benajun a legnevesebb és alighanem a legjobb játékosa, de a Chelsea középpályása nélkül sem lenne egy kézlegyintéssel elintézhető együttes a közel-keleti.

Egyfelől az Eb-selejtezőkben simán a lettek és a grúzok (no meg az egy ponttal záró máltaiak) előtt végzett, még ha a két „nagy", Horvátország és Görögország ellen nem is szerzett pontot, másfelől pedig Benajun mellett azért akad klasszis a keretben: a védő Tal Ben Haim ugyancsak megjárta a Chelsea-t, noha immár a Portsmouthban poroszkál; Beram Kajal a Celtic 24 éves középső középpályása, aki súlyos sérülésből tért vissza a szezon végén; a legnagyobb izraeli tehetségnek tartott Ben Szahar pedig 2006-ban, 16 évesen került a londoni kékekhez, bár egyelőre képtelen beváltani a hozzá fűzött reményeket: a Chelsea folyamatosan kölcsönadta, hogy aztán az Espanyol legyen az állandó kenyéradója, a nyártól pedig a berlini Herthában szerepel. Persze, azért a FIFA-világranglistán mindössze 82. válogatottról beszélünk.

AZ IZRAELI KERET
Kapusok: Dudu Avat (Mallorca), Daniel Amosz (Hapoel Ironi Kirjat Smona), Ariel Harus (Beitar Jerusalem)
Hátvédek: Tal Ben Haim (Portsmouth), Dan Mori (Bnei Jehuda Tel-Aviv), Rami Gerson (Standard Liege), Ejtan Tibi (Hapoel Ironi Kirjat Smona), Samuel Scheiman (Maccabi Haifa), Juval Spungin (Omonia Nicosia), Elad Gabai (Hapoel Ironi Kirjat Smona), Sir Cedek Tibi (Hapoel Ironi Kirjat Smona)
Középpályások: Josszi Benajun (Chelsea), Gil Vermouth (Kaiserslautern), Avichai Jadin (Hapoel Tel-Aviv), Almog Cohen (Nürnberg), Maor Melikszon (Wisla Kraków), Lior Refaelov (FC Bruges), Beram Kajal (Celtic), Hen Ezra (Maccabi Haifa), Bibrasz Natcho (Rubin Kazany)
Támadók: Tomer Hemed (Mallorca), Itaj Sekter (Kaiserslautern), Omer Damari (Hapoel Tel-Aviv), Ben Szahar (Hertha BSC)

 

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?