Válogatott: az izraeliek csak egy palesztin zászlót nehezményeztek

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 08:50
Mint ismeretes, a FIFA határozata értelmében a magyar válogatott a következő selejtezőjét, a márciusi, Románia elleni mérkőzést zárt kapuk mögött köteles megrendezni. A büntetés kiváltó oka az augusztusi, Izrael elleni felkészülési találkozón történt antiszemita megnyilvánulás. Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, azért nem érti a súlyos büntetést, mert a meccs után még az izraeli biztonsági emberek sem emeltek kifogást.

„A mérkőzés idején még nem állt rendelkezésre a térfigyelő kamerarendszer, így a FIFA csak a mobiltelefonokkal készített felvételekre, illetve a bejelentésekre hagyatkozhatott, mivel antiszemita megnyilvánulásokat még a televízióban sem lehetett hallani” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a tegnap bejelentett döntés után az MLSZ biztonsági igazgatója, Samu István. Samu István.

„A jövőben könnyebb helyzetben leszünk, miután a kormány korábban megszavazta kétszer kilencszáznyolcvanmillió forint átütemezését a biztonsági rendszer kiépítésére, amely július elsejétől minden kiemelt kockázatú hazai és nemzetközi mérkőzésen alkalmazható. Azért nem értem a büntetést, mert az Izrael elleni mérkőzésen izraeli biztonsági emberekkel dolgoztunk közösen, akik egy palesztin zászló lobogtatását nehezményezték, de még az izraeli nagykövet sem emelt kifogást a találkozó után” – tette hozzá a biztonsági igazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik