Válogatott: az észt kapitányt meglepte a bukaresti eredmény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 15:12
null
Rüütli a hollandok elleni 2–2 után újabb meglepetésen töri a fejét (Fotó: Reuters)
Tarmo Rüütli, az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keddi (20.30, Puskás Ferenc Stadion) Magyarország elleni labdarúgó-világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón elmondta, nagyon meglepte a mieink bukaresti veresége. Jarmo Ahjupera szerint nagyobbak a magyarok felé az elvárások, mint amit a realitás diktálna.

 

„Nagyon meglepett, hogy a magyarok vereséget szenvedtek pénteken, és hogy ilyen simán kikaptak a románoktól. Ettől függetlenül erősnek tartom az ellenfelet, főleg hazai pályán. Ígérhetem, hogy az utolsó leheletünkig harcolni fogunk" – mondta Tarmo Rüütli az Expo Hotelben megtartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, nem biztos, hogy játszik a két magyarországi légiós.

A helyszínen tartózkodó észt újságírók furcsállták, hogy a szövetségi kapitány szokásával ellentétben ezúttal halk volt, és a szokásos viccek is elmaradtak, talán azért, mert tart a meccstől, és még nem tudja, kivel pótolja a hiányzókat (három eltiltottjuk is van).

„Klavan játszani fog, ez biztos, de el kell döntenem, ki lesz mellette. Lindpere, aki a hollandok ellen gólpasszt adott, középen fog játszani. Felmegyek a szobámba, lefekszem, és kigondolom az összeállítást" – tette hozzá Rüütli, aki kitért a hollandok elleni bravúros döntetlenre is.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt ér el a magyar labdarúgó-válogatott Észtország ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Már annak is örülünk, hogy rúgtunk két gólt a hollandoknak. Kicsit bosszantó volt, hogy a végén buktuk el a győzelmet, egyébként jól játszottunk. Nem úgy indultunk neki a sorozatnak, hogy elsők vagy másodikok leszünk, hanem úgy, hogy minél több pontot szeretnénk begyűjteni."

Az Újpestben légióskodó Jarmo Ahjupera elmondta, szerinte a magyaroknak nagyobbak az elvárásaik, mint amit a realitás diktálna:

„Már beszéltem néhány győri játékossal, akik nagyon csalódottak voltak a román meccs miatt. A magyarok az esélyesebbek a hazai pálya miatt, de szeretnénk jó eredményt elérni, és jobban teljesíteni, mint októberben. A magyarok egyénileg nagyon jók, technikásak, a csapat védekezése azonban nem igazán működik. Úgy látom, hogy túl nagyok az elvárások, amelyek meghaladják a realitást."

Ahjuperához csatlakozott Enar Jääger is, aki szerint hazai pályán a magyarok az esélyesek.

A jelen levő észt újságírók a következő észt kezdő tizenegyet vizionálták: Pareiko – Jääger, Reintam, Klavan, Teniste – Lindpere, Vunk – Puri, Mosnikov, Kink – Ahjupera.

Egervári Sándor sajtótájékoztatójáról itt olvashat!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Fiola Attila (MVM Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Laczkó Zsolt (Padova), Lipták Zoltán (Győri ETO), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Ural), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Szakály Péter (Debreceni VSC), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04)

AZ ÉSZT VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Mihkel Aksalu (SJK, finn), Artur Kotenko (Dnyepr Mogiljev, fehérorosz), Sergei Pareiko (Volga, orosz)
Védők: Alo Bärengrub (Nomme Kalju), Enar Jääger (Lierse, belga), Gert Kams (SJK, finn), Ragnar Klavan (Augsburg, német), Dmitri Kruglov (Levadia), Mikk Reintam (JJK, finn), Taijo Teniste (Sogndal, norvég)
Középpályások: Joel Lindpere (Chicago Fire, amerikai), Siim Luts (Norrköping, svéd), Sergei Mosnikov (Górnik Zabrze, lengyel), Sander Puri (York City, angol), Ats Purje (KuPS, finn), Martin Vunk (Kalev)
Támadók: Jarmo Ahjupera (Újpest, magyar), Henri Anier (Motherwell, skót), Tarmo Kink (Győri ETO, magyar), Henrik Ojamaa (Legia, lengyel), Sergei Zenjov (Karpati Lviv, ukrán)

A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
2013. szeptember 10. Andorra–Hollandia
2013. szeptember 10., 20.30
Magyarország–Észtország
2013. szeptember 10. Románia–Törökország
2013. október 11. Észtország–Törökország
2013. október 11., 20.30
Hollandia–Magyarország
2013. október 11. Andorra–Románia
2013. október 15., 20.30
Magyarország–Andorra
2013. október 15. Románia–Észtország
2013. október 15. Törökország–Hollandia
AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 7 6 1 22–4 +18 19
2. Románia 7 4 1 2 13–10 +3 13
3. MAGYARORSZÁG 7 3 2 2 13–11 +2 11
4. Törökország 7 3 1 3 12–7 +5 10
5. Észtország 7 2 1 4 5–11 –6 7
6. Andorra 7 7 0–22 –22 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik