Válogatott: „Az egész ország mögöttünk áll” – Németh K.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 12:49
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapja az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott támadójával, Németh Krisztiánnal készített interjút. A 27 esztendős játékos érzi a szurkolók támogatását, míg az osztrákokat hasonlóan erős csapatnak tartja, mint a portugálokat.



„Nagyon izgatottak vagyunk, az egész ország mögöttünk áll” – kezdte Németh Krisztián, majd visszaemlékezett a kettős győzelemmel zárult norvégok elleni pótselejtezőre.

„Két döntős fontosságú meccset játszottunk a norvégokkal, minden tökéletesen ment. A családjaink helyet foglaltak a lelátókon, a szurkolók minden mérkőzésen fantasztikusak voltak. A pótselejtezőt követő napokban éreztük, hogy különleges eredményt értünk el, de aztán megnyugodtunk, és megkezdtük a felkészülést az Eb-re” – mondta Németh.

„Bizakodóak vagyunk, több mint felkészülten érkezünk a tornára. A szövetségi kapitány sok információval lát majd el minket az ellenfelekről, jó csapatunk van. Önbizalommal telve kell pályára lépnünk, megérdemelten jutottunk ki. Kétszer is megvertük a norvégokat, muszáj elhinnünk, hogy lehet esélyünk. Ha bízunk magunkban, képesek vagyunk meccseket nyerni. Készen állunk rá, hogy meglepetést szerezzünk” – bizakodott a magyar válogatott támadó, aki a csoportbeosztásról is szót ejtett.

„Minden csoportellenfelünk erős. Az osztrákok ugyanolyan jók, mint a portugálok, fizikailag erős játékosok alkotják. Becsületesen felkészülünk belőlük, akárcsak Portugália és Izland ellen” – szögezte le Németh.

A katari al-Garafa játékosa hozzátette, Puskás Ferencék sikereit soha nem tudják majd túlszárnyalni, de mindent megtesznek azért, hogy szép eredményekkel ajándékozzák meg a magyar szurkolókat.

A jelenleg Ausztriában edzőtáborozó magyar válogatott június 14-én az osztrákok ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon, június 18-án az izlandiakkal, június 22-én a portugálokkal csap össze.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

EB 2016, AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik